Pianista Ilinca Dumitrescu, în recital la Sala Mare a Ateneului Român

nov. 3rd, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 4 noiembrie 2015, ora 19.00, la Sala Mare a Ateneului Român, va avea loc Recitalul ”Jean Sibelius- 150 de ani de la naștere”, organizat de Filarmonica „George Enescu” în colaborare cu Ambasada Finlandei. Recitalul va fi susținut de pianista Ilinca Dumitrescu, „personalitate artistică de anvergură internaţională, posesoare a unei tehnici de înaltă clasă ce îi permite să abordeze toate stilurile, genurile, şcolile şi limbajele sonore, necunoscând graniţe între clasic şi romantic, modern şi contemporan, Ilinca Dumitrescu este tipul de artist complet.” (Viorel Cosma, în: Lexiconul „Interpreţi din România” – vol. I, Bucureşti, 1996).

În programul recitalului, pianista Ilinca Dumitrescu va interpreta Jean Sibelius 16 piese, Sonata op. 12 precum și Poemul ,,Finlandia” op.26 (ediţia pentru pian a compozitorului).

Nu este pentru prima oară când Ilinca Dumitrescu interpretează lucrări de compozitori finlandezi. De-a lungul anilor, pianista a inclus în recitalurile sale piese de J. Sibelius, S. Palmgren, J. Kokkonen, E. Rautavaara, U. Meriläinen ş.a., multe în primă audiţie românească. De asemenea a cântat lucrări finlandeze în cadrul Festivalului ,, Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi” de la Bucureşti. A fost director artistic al festivalului ,, Serile muzicii finlandeze” ( 6 ediţii ), la Muzeul Naţional ,, George Enescu” din Bucureşti. A concertat de multe ori la Helsinki şi în alte oraşe din Finlanda, în prestigioase săli, cu un deosebit succes la public şi cu elogioase aprecieri din partea specialiştilor. A susţinut un recital la Hämeenlinna, celebrul muzeu memorial Jean Sibelius.

Foto: Ilinca Dumitrescu în celebrul muzeu Jean Sibelius din Hämeenlinna, Finlanda.

Număr de vizualizări :1045


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro