Muzeul Municipiului Bucureşti participă pentru prima dată la Târgul Internaţional GAUDEAMUS

nov. 16th, 2015 | By | Category: Postcard

Muzeul Municipiului Bucureşti participă pentru prima dată la Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură 2015, ediţia a XXII-a. Motto-ul acestei ediţii este: „Cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio”. Târgul se va desfăşura, în perioada 18 – 22 noiembrie 2015, în Pavilionul Central Romexpo, iar standul cu numărul 322 aparţine Muzeului Municipiului Bucureşti şi va fi amplasat la nivelul 7.70.

„Dacă ar fi să ne referim la editura Muzeului Municipiului Bucureşti, în 2013 aceasta practic nu există. Apare cu un real conţinut începând cu acest an, devenind o entitate în organigrama noastră şi datorită faptului că în anul 2014, am început să deschidem un şantier de dezvoltare editorial, care să conţină şi referinţe colaterale domeniului istoric, sau oraşului Bucureşti.

Este o premieră pentru Muzeu  şi editura sa să fie prezente la un târg de carte, iar pentru noi este foarte relevant să vedem care este opinia consumatorului de lectură şi de studiu de cercetare faţă de munca noastră editorială.

Evident că ne-au interesat teme cât se poate de inovative cu un cuantum consistent de originalitate şi pe cât se poate să nu fie precedente editoriale, cum este de pildă primul roman în bandă desenată exclusiv românesc „Tata Moşu”, sau cum este prima radiografie ilustrată a secolului  XX pentru Bucureşti, „Bucureşti Un portret Novecento”, publicată şi în limba engleză. Iar pentru acest an sunt în curs de tipărire câteva lucrări de referinţă legate de patromoniul instituţiei noastre dar şi sinteze privind unele zone din istoria oraşului Bucureşti mai puţin abordate.” Dr. Adrian Majuru, director Muzeul Municipiului Bucureşti.

Dintre titlurile prezente la târg: Pentru o istorie a simbolurilor: Tatuajul în România, Actele domniei lui Ştefan Cantacuzino aflate în patrimoniul Muzeului Municipiului Bucureşti, Oraşul din Oraş, Gheorghe Tattarascu – Repertoriul de Pictură, Tiparul şi cartea din ţara românească în epoca domniilor fanariote.”

Muzeul Municipiului Bucureşti

www.muzeulbucurestiului.ro /

www.facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti

Număr de vizualizări :784


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro