Liviu Mihaiu, primul invitat al Colocviilor OAMENII TIMPULUI

nov. 5th, 2015 | By | Category: Postcard

Miercuri, 4 noiembrie 2015,  Muzeul Unirii din Iași a găzduit primul Colocviu ”Oamenii Timpului”. Invitatul special a fost jurnalistul și activistul civic Liviu Mihaiu. Acesta a făcut o scurtă radiografie a statului român, privit din perspectiva reprezentanților societății civile. „În acest moment, statul român nu știe să beneficieze de expertiza și sinergia create de societatea civilă. El are o prejudecată provenită din mentalul rezidual comunist conform căreia societatea civilă este un fel de entitate rebelă, subversivă. Trebuie schimbată această mentalitate, pentru că lucrurile merg înainte numai colaborând cu întreaga instituție a statului”, a declarat Liviu Mihaiu. Moderatorul conferinței a fost prof. univ. dr. Doru Tompea, Rectorul Universității „Petre Andrei” din Iași, partener academic al Campaniei Oamenii Timpului.

Următorul Colocviu Oamenii Timpului va avea loc miercuri, 11 noiembrie 2015, ora 17.00, la Muzeul Unirii. Invitatul special va fi jurnalistul cultural și muzicologul Cătălin Sava.

„Seria Colocviilor Oamenii Timpului a fost deschisă cu o conferință ale cărei titlu și conținut sunt cât se poate de actuale. Susținută de către jurnalistul și activistul civic Liviu Mihaiu, membru al Juriului Național în Campania Oamenii Timpului pentru categoria Societate civilă, conferința Statul român – cel mai mare dușman al societății civile? nu a fost una care să dea sentințe, ci una care a implicat actul dubitativ, punct excelent de pornire pentru dezbaterea care a urmat. Am convingerea că și următoarele trei conferințe vor beneficia de același succes și le mulțumesc, în numele colegilor mei, tuturor partenerilor care fac posibile aceste evenimente”, a afirmat prof. univ. dr. Daniel Șandru, Directorul Revistei TIMPUL.

Număr de vizualizări :700


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro