„Jurnal lui Adam și al Evei”, în cadrul Festivalului National de Teatru Independent

nov. 5th, 2015 | By | Category: Eveniment

Vineri, 6 noiembrie 2015, ora 22:00, la Godot Cafe Teatru, în cadrul Festivalului National de Teatru Independent, se joacă spectacolul„Jurnalul lui Adam şi al Evei”, după un text de Mark Twain.

„Jurnalul lui Adam și al Evei” este o poveste tandră despre începuturi, cu Dana Rogoz și Dan Rădulescu, în regia lui Eugen Gyemant („Bullets over Lipscani” la Godot Cafe Teatru, „Cum am învățat să conduc” la Teatrul de Comedie).

„La Godot Café-Teatru, textele lui Mark Twain sunt dramatizate într-un dublu jurnal de către regizorul Eugen Gyemant, cu umoru-i caracteristic, sprijinit în demersul său de actorii Dana Rogoz şi Dan Rădulescu. Povestea ne poartă de la Geneză până la moartea Evei, alternând consideraţiile celor doi <părinţi ai omenirii>, care se construiesc astfel ca personaje. În vârstă de numai o zi pe această lume, Eva deja filosofează: se simte <un experiment>. Dar se va dovedi o iubitoare de frumuseţe şi dragoste, chiar dacă se va îndrăgosti de Adam: <Dac-ar fi urât, eu tot l-aş iubi.> Prezentat iniţial ca un misogin in nuce, ce se întreabă <La ce-o fi bună şi creatura asta cu păr lung?>, Adam va sfârşi prin a se îndrăgosti, la rândul său, de Eva. Inexplicabile sunt motivele iubirii. Procesul va fi însă pigmentat de explorarea lumii din jur, descoperirea ei, punctele de vedere diferite şi, mai ales, enervantul obicei al Evei de a denumi toate lucrurile. Căci <la început a fost Cuvântul>, nu-i aşa?!” (Maria Zărnescu, Yorick.ro)

„Jurnalul lui Adam și al Evei” de Mark Twain

Cu: Dana Rogoz și Dan Rădulescu

Regia: Eugen Gyemant

Rezervări la 021 31 61 682 / 0736 414 244/ rezervari@godotcafeteatru.ro.

Pentru mai multe informatii despre proiectele regizorului Eugen Gyemant și programul spectacolelor, vizitați pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/EugenGyemant13

Număr de vizualizări :779


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro