Lansarea volumului de teatru ”All Inclusive”, de Bogdan Georgescu

nov. 1st, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Duminică, 1 noiembrie 2015, ora 18:30, la Hanul Gabroveni – ARCUB, în cadrul Festivalului Național de Teatru – ediția 25, va avea loc lansarea volumului de teatru ”All Inclusive – observațional / artă activă ”, de Bogdan Georgescu.

“Îmi pasă este expresia care caracterizează demersul pe care Bogdan Georgescu îl face de câțiva ani. „Mă implic, deci exist” este ceea ce el a impus, folosind artele spectacolului ca formă de dezbatere, de interogare, punând la cale lucruri incomode.

Adept al demersului serios, cu documentare și muncă în echipă, autorul acestei cărți a parcurs etapele studiului academic, dar și al practicilor cu profesioniști importanți, fiind capabil să răspundă provocărilor diverse.”- Constantin Chiriac, Director General al Teatrului Național Radu Stanca Sibiu, Președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

“Scrise într-un interval de cinci ani, între 2009 și 2013, piesele publicate acum au în comun, dincolo de posibilele asemănări și diferențe tipologice, generate de tipul de practică teatrală de la care pornesc – documentarea directă cu performerii neprofesioniști în jurul unor experiențe relevante pentru propriul univers de viață sau extrapolarea ficțională, la nivel de fenomen social, a unor fapte, întâmplări, povești cu statut de eveniment public, documentate din surse primare sau secundare –, dezvoltarea lor, inițială și principială, ca suport performativ activat prin prezentarea scenică. Nu e vorba, însă, de faptul că, fiind create într-un context teatral în care procesul scrierii coincide cu cel al construcției conceptului de spectacol, ele ar constitui, primordial, scenarii-schelet ce nu pot exista în afara spectacolului-ca-text (autonomia de sens aparținând exclusiv spectacolului). E vorba, pur și simplu, despre faptul că acest proces al scrierii presupune testarea „în viu“ a dramaturgiei și reglarea mecanismelor ei în funcție de condițiile concrete de reprezentare, cu tot ce presupune asta (inclusiv o paralelă dramaturgie de spectacol ce-și face loc în didascaliile pieselor).”- Fragment prefață ”All Inclusive” – O hiperdramaturgie a invizibilității sociale – Iulia Popovici

”All Inclusive” – proiect editorial publicat de Editura Charmides, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, proiect promovat de Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Număr de vizualizări :1517


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro