Recital cameral: Maria Florea şi Juan Barahona (Spania)

oct. 9th, 2015 | By | Category: Eveniment

Marţi, 13 octombrie 2015, ora 19:00, la Sala Mare a Ateneului, Instituto Cervantes din Bucureşti organizează, cu sprijinul Ambasadei Spaniei în România si în colaborare cu Filarmonica „George Enescu”, un recital cameral al căror protagonişti sunt violonista Maria Florea şi pianistul Juan Barahona. Cei doi muzicieni propun un program cuprinzând lucrări de W.A. Mozart, J. Turina, M. Ravel şi M. de Falla.

Program

Wolfgang Amadeus Mozart

Sonata pentru pian şi vioară în fa Major, KV 376

Joaquín Turina

Poema de una Sanluqueña

Maurice Ravel

Sonata pentru vioară şi pian nr. 2, în sol major

Manuel de Falla

Selecţiuni din „Siete canciones populares españolas”

Manuel de Falla/ Fritz Kreisler

Dans spaniol din La vida breve

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Duo María Florea şi Juan Barahona îşi începe activitatea în 2012, pe când ambii muzicieni studiau la Şcoala Superioară de Muzică „Regina Sofia” din Madrid şi făceau parte din cvartetul Prosegur. Date fiind afinităţile lor muzicale şi artistice, cei doi decid să concerteze şi în formula de duo şi se pregătesc cu profesorii Marta Gulyas, Luis Fernando Pérez şi Heime Müller. Sunt, de asemenea, consiliaţi de profesori precum Gunther Pichler, Alexander Bonduryansky şi Zakhar Bron. Au cântat împreună în sali ca Auditorium Sony (Madrid), Paper de Música-Capellades (Barcelona), Real Casa de las Flores (Segovia), Mozarteum-Sommerakademie (Salzburg), AAArt Fundation (Kirchberg, Tirol), Kaufhaussal (Freiburg), intre altele.

Tânăra violonistă Maria Florea s-a făcut remarcată încă de la vârsta de 7 ani când a susţinut primul său concert în calitate de solistă, alături de Orchestre de Montbéliard (Franța), sub conducerea maestrului Paul Staicu. În ultimii ani a fost apreciată alături de ansambluri ca Orchestra Simfonica din Vallès, Filarmonica din Sibiu, Filarmonica Ploieşti (România), Orchestra Simfonică Europeană, Orchestra de Cameră și Filarmonica Națională a Moldovei.

O serie de cursuri de măiestrie cu artişti importanţi au completat pregătirea violonistei, iar talentul său a fost recompensat în cadrul mai multor competiţii internaţionale: premiul I la Concursul Cordes Junior (2004, Barcelona), la Concursul internaţional pentru tineri din Sant Andreu de la Barca (2004 şi 2006), un premiu unic la al XIX-lea concurs Paper de Música (Capellades – 2008), premiul III la Concursul Jeunesses Musicales (Bucureşti – 2007) şi la Concursul internaţional de vioară (Sofia, Bulgaria – 2012), premiul IV la Concursul Wieniawski (Lublin, Polonia – 2012), premiul de excelenţă oferit de Regina Sofia a Spaniei pentru activitatea artistică din 2012-2013.

María Florea cântă pe o vioară Gennaro Gagliano (Napoli, 1780).

Născut în 1989, Juan Barahona începe la vârsta de  şase ani să studieze pianul la  Oviedo (Asturias, Spania).  Urmează cursurile Şcolii de muzică “Regina Sofia” din Madrid la clasa prof. Galina Eguiazarova,  beneficiind şi de îndrumarea maestrului  Dimitri Bashkirov.  Din 2013 urmează cursuri post universitare la Colegiul Regal de Muzică din Madrid , clasa prof.  Dimitri Alexeev cu  susţineri financiare generoase precum  “Leverhulme Postgraduate Studentship” şi “Juventudes Musicales de Madrid”. Concertează în Spania şi America de Sud şi susţine recitaluri de muzică de cameră în ţara natală  ( inclusiv la  Madrid în National Auditorium şi la Barcelona, pe scena de la Palau de la Música),  Marea Britanie, Ecuador, Iordania, Germania, Franţa şi Austria. A participat la cursuri de măiestrie susţinute de  Dmitri Bashkirov, Zoltan Kocsis, Emanuel Ax, Menahem Pressler, Ferenc Rados, Eldar Nebolsin, Mikhail Voskresensky, Pavel Gililov, Gunther Pichler, Naum Grubert, etc. La Academia de vară Mozarteum din Salzburg a fost invitat în calitate de Student-model al maestrului  Dimitri Bashkirov.

Actualmente, ambii muzicieni studiază la Royal College of Music din Londra, master de interpretare, María Florea la clasa profesorului Gyorgy Pauk, iar Juan Barahona la clasa profesorului Dimitri Alexeev.

Număr de vizualizări :1362


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro