Lansare eveniment- un proces de recuperare Zevedei Barbu, la Librăria Humanitas Oradea

oct. 30th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 3 noiembrie 2015, ora 18.00, la Librăria Humanitas Oradea ( Strada Republicii 11), vor fi lansate volumule  ”Zevedei Barbu- Psiholog, sociolog și filosof român și englez”, ediție  bilingvă îngrijită de  Daniela Maci si Dl Michael Finkenthal și ”Metafizică și umanism” – cel mai amplu volum de restituire culturală și bibliografică românească, colecție de scrieri Zevedei Barbu, ediție îngrijită de Marin Diaconu  recent apărute la Editura Tracus Arte. Invitați – Vasile Muscă, Ioan Moldovan, Daniela Maci, Michael Finkenthal.

Zevedei Barbu– virtual necunoscut în România actuală- povestea lui este una ieșită din comun- după un început promițător la Universitatea din Cluj (între anii 30 și anii celui de-al Doilea Război Mondial), el va accepta  – pentru scurt timp după război (1945-1947) – tentația implicării politice. După refuzul de a continua colaborarea cu noul regim în 1948, va fi complet „uitat” în România, în ciuda faptului că își va continua cariera academică în Anglia și Brazilia în domeniul istoriei, psihologiei, filosofiei și mai cu seamă al științelor sociale.

Dintre personalitățile culturale prea puțin cunoscute astăzi, ne propunem să-l aducem în lumina tiparului pe Zevedei Barbu.

Număr de vizualizări :1158


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro