Cea mai recentă descoperire – capodopera de Aman – „Dominoul Verde”

oct. 26th, 2015 | By | Category: Postcard

Muzeul Național de Artă are în colecție una dintre cele mai frumoase acuarele de Aman, “Dominoul Verde”, ajuns în patrimoniul Muzeului Național din colecția academicianului Anastase Simu. Casa Artmark a avut rara ocazie de a realiza o descoperire istorică într-o veche colecție bucureșteană, anume pictura finală, căreia acuarela de la Muzeul Național îi servește drept studio pregătitor.

Pictura pe lemn realizată de Theodor Aman și expusă zilele acestea la Artmark și care va face obiectul Licitației de Toamnă de joi, 29 octombrie, este creată în 1883, la scurt timp după varianta de studio expusă în colecția Muzeului Național de Artă al României (1882). Studiul aflat în colecția Muzeului Național este clasat în categoria Tezaura Patrimoniului Național Cultural.

Opera poate fi admirată până miercuri, 28 octombrie 2015, la Artmark, iar joi, 29 octombrie 2015, la Athénée Palace Hilton, de unde va putea fi și achiziționată cu ocazia Licitației de Toamnă – Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești, ora 20:00.

Număr de vizualizări :1082


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro