”Zilele filmului brazilian”, la Instituto Cervantes

oct. 5th, 2015 | By | Category: Eveniment

În perioada 6-10 octombrie 2015, la Instituto Cervantes din București,  vor avea loc ”Zilele filmului brazilian”. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul proiecțiilor.

Marți, 6 octombrie, ora 18.30, ”Zilele Filmului Brazilian” și expoziția de artă braziliană, „Circuit internațional de artă braziliană, a XX-a ediție”, organizată de Ambasada Braziliei în colaborare cu Fundația Colege Arte din Brazilia, vor fi inaugurate în prezența curatorului expoziției, Iolanda Gontijo.

Zilele Filmului Brazilian, 6-10 octombrie 2015

Instituto Cervantes din București – Sala Auditorium Bd. Regina Elisabeta, 38

Intrare liberă, număr limitat de locuri.

Rezervări: cult3buc@cervantes.es; tel. 021 2102737.

PROGRAM

Marţi, 6 octombrie 2015, ora 18.30 CAPITAIS DA AREIA / CĂPITANII NISIPURILOR

(Brazilia, 2011, 98 min.)(dramă) (v.o. portugheză, subt. engleză) Regizor: Cecilia Amado Sinopsis: “Căpitanii nisipului” – Pedro Bala, Professor, Gato, Sem-Pernas, Boa Vida și Dora – sunt personajele pe care Jorge Amado le-a creat pentru a dăinui în mintea cititorilor săi. Abandonați de familiile lor, sunt obligați să supraviețuiască pe străzile orașului Salvador. Mai actuală ca niciodată, povestea acestor personaje nemuritoare ale literaturii universale ne emoționează și ne inspiră într-o manieră profundă.

Miercuri, 7 octombrie 2015, ora 18.30 OS INQUILINOS / CHIRIAŞII

(Brazilia, 2009, 103 min.) (Ficțiune, dramă)(v.o. portugheză, subt. engleză) Regizor: Sergio Bianchi Sinopsis: În timpul atentatelor PCC (Primul Comando al Capitalei) din São Paulo, realitatea unei familii de la periferie se schimbă odată cu sosirea a trei tineri zgomotoși care închiriază casa vecină. Valter, Iara și cei doi fii mici încep să doarmă rău. Valter, angajat la un stand de fructe, se îngrijorează din cauza schimbărilor care intervin în cotidianul străzii sale, schimbări care îi sunt povestite de Iara. Iara, din momentul sosirii noilor chiriași, îi pare, pe zi ce trece, mai frumoasă. În curând, înțeleg că cei trei băieți fac parte din crima organizată. Folosirea violenței pare a fi inevitabilă, iar ei încep să se simtă amenințați.

Joi, 8 octombrie 2015, ora 18.30 SE NADA MAIS DER CERTO / DACĂ NIMIC ALTCEVA NU MAI MERGE

(Brazilia, 2009, 120 min.) (Dramă) (v.o. portugheză, subt. engleză) Regizor: Jose Eduardo Belmonte Sinopsis: Leo este un ziarist în vârstă de 30 de ani care trece printr-o criză financiară gravă. Destinul îi scoate în cale o tânără, Marcin, cu o orientare sexuală nedefinită care are de-a face cu drogurile. Marcin îi face cunoștință lui Leo cu taximetristul Wilson, care este pe punctul de a-și pierde taxiul. Împreună plănuiesc un atac bine gândit și în acest fel încep o relație de profundă afectivitate și prietenie. De acum înainte se ivesc în viețile lor din ce în ce mai multe oportunități de furturi și crime mărețe; pe zi ce trece, Leo se implică din ce în ce mai mult în activitatea criminală.

Vineri, 9 octombrie 2015, ora 18.30 BENJAMIN

(Brazilia, 2003, 103 min.) (Dramă) (v.o. portugheză, subt. engleză) Regizor: Monique Gardenberg Sinopsis: Povestea unei pasiuni riscante trăite în două spații temporare, la o distanță de 30 de ani. Un model publicitar, veteran și uitat, cunoaște o tânără care seamănă izbitor cu marea sa iubire din trecut. Trăiește atunci deliciile și ororile pasiunii și găsește, în acest proces, „conturi” care trebuie reglate cu propria sa conștiință.

Sâmbătă, 10 octombrie 2015, ora 17.30 XINGU

(Brazilia, 2012, 102 min.) (Dramă) (v.o. portugheză, subt. engleză) Regizor: Cao Hamburger Sinopsis: Incredibila poveste a fraţilor Villas-Boas şi a întâmplărilor care au condus la crearea Parcului Naţional Xingu, prima rezervaţie de indieni din Brazilia.

Cele cinci proiecții din program vor avea loc în sala de proiecțiii a Instituto Cervantes, Bd. Regina Elisabeta 38.

v.o. portugheză, subtitrare în engleză

Număr de vizualizări :785


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro