Pianista Ilinca Dumitrescu şi fagotistul Vasile Macovei, în recital la Rabat

oct. 5th, 2015 | By | Category: Postcard

Miercuri, 30 septembrie 2015, a avut loc la Rabat, în Sala mare a Bibliotecii Naţionale a Regatului Maroc, recitalul extraordinar al pianistei Ilinca Dumitrescu, avându-l ca invitat special pe fagotistul Vasile Macovei. Concertul celor doi mari artişti a cuprins atât lucrări din repertoriul universal, cât şi pagini alese din creaţia compozitorilor români (Ciprian Porumbescu, George Enescu, Paul Constantinescu, Ion Dumitrescu, Doru Popovici). Un punct inedit al programului l-a constituit interpretarea de către pianista Ilinca Dumitrescu a unei piese a compozitorului contemporan marocan Nabil Benabdeljalil.

Recitalul s-a bucurat de un foarte mare succes, publicul format din ambasadori şi membri ai corpului diplomatic, oficialităţi, oameni de cultură şi artă, reprezentanţi ai diasporei şi studenţi, a aplaudat indelung talentul artiştilor români.

Concertul, prefaţat de Ambasadorul României, doamna Simona Ioan, a fost dedicat aniversarii a  80 de ani de la deschiderea primei misiuni diplomatice a României pe teritoriul Marocului, un Consulat Onorific, la Tanger, în 1935.

Număr de vizualizări :725


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro