Ateliere de comunicare smARTkid pentru copii, 4-6 ani

sept. 17th, 2015 | By | Category: Postcard

Duminică, 27 septembrie 2015, de la ora 10.30, la Librăria Open Art din București, încep Atelierele de comunicare smARTkid de la 7 ARTE (www.7arte.org) pentru copiii cu vârste între 4-6 ani. Atelierele sunt susținute de scriitori contemporani, iar tehnicile de predare sunt cele ale educației experiențiale.

Pentru copii, poveștile sunt realitatea!

Ce povești creează copilul tău? Cum sunt personajele imaginate după chipul și asemănarea lui? Care sunt monștri pe care îi doboară în luptele de Super Erou?

Poveștile copiilor spun aproape totul despre nevoile lor de afecțiune, conectare și recunoaștere. Îi ajută să se simtă bine în pielea lor, să își comunice stările și să fie empatici.

Ce învață  cei mici când își sondează imaginarul?

Copiii care vor frecventa modulul de comunicare smARTkid pentru categoria de vârstă 4-6 ani:

– Vor socializa, interacționa și vor lua parte la exerciții care le vor stimula abilitățile de comunicare;

– Vor învăța cuvinte noi și vor folosi corect cuvintele pe care le aveau deja în vocabular;

– Își vor cunoaște, explora și exprima emoțiile;

– Vor crea personaje utilizând desenul;

– Vor crea personaje pe care le vor descrie și le vor implica într-o acțiune, utilizând desenul;

– Vor crea povești pornind de la imagini prestabilite;

– Vor ști să diferențieze un personaj negativ de un personaj pozitiv;

– Vor ști să diferențieze un personaj secundar de un personaj principal;

– Își vor face autoportretul și vor realiza o descriere;

– Vor asculta povestiri scurte și își vor spune părerea despre respectivele texte învățând să își exprime punctele de vedere în public;

– Vor crea o poveste comună, sub forma unei benzi desenate, pe modelul ștafeta.

Cum îl înscrii?

Înscrie-ți copilul la atelierele de comunicare smARTkid, modulul pentru categoria de vârstă 4-6 ani! Îl vom încuraja să fie curios, curajos, să experimenteze, să se exprime, să fie flexibil și lipsit de prejudecăți! În viața reală și în viața imaginară!

Modulul de comunicare destinat copiilor cu vârste între 4 și 6 ani durează 4 săptămâni, câte o ședință de 2 ore, în fiecare sâmbătă începând de la ora 10.30, în librăria Open Art (Str. Pitar Moș nr. 12, București), la 10 minute de metrou “Piața Romană”.

Înscrierile se fac pe e-mail la adresa:  livia@7arte.org.

Veți primi pe e-mail confirmarea înscrierii și detalii organizatorice (despre locul de desfășurare, modalități de plată, obiectivele SMART de învățare ale primului atelier din modul)

Taxa de participare este 60 Ron/ copil pentru fiecare atelier din modul. În cazul achiziționarii integrale a modulului de comunicare, costul este 50 Ron x 4 ateliere.

Toate materialele folosite în cadrul atelierelor sunt incluse în preț. Copiii vor lua acasă toate creațiile de tip handcraft și desenele realizate pe durata atelierului.

Antrenorii de creativitate ai acestui modul sunt scriitoarele Claudia Groza și Livia Lucan-Arjoca, despre care puteți citi mai multe detalii aici: 7arte.org/echipa/

Beneficii ale atelierelor:

Copiii se vor distra utilizând cuvintele în joacă, își vor dezvolta abilitățile de comunicare și relaționare, se vor împrieteni cu textele literare, își vor exersa imaginația și capacitatea de a fi expresivi folosind cuvintele, atitudinea, vocea. Se vor simți confortabil în preajma cărților.

În cazul copiilor cu întârzieri de limbaj, atelierele pot reprezenta punctul din care încep experiențele pozitive și stimulante cu vorbele.

Despre toate atelierele smARTkid disponibile în acest moment găsiți informații pe website-ul www.7arte.org, secțiunea ateliere: 7arte.org/ateliere-2/

Dacă sunteți interesați de ateliere smARTkid cu alte teme, sau de ateliere smARTkid destinate altor grupe de vârstă, cereți informații la livia@7arte.org

Atelierele educative, creative și recreative smARTkid sunt un proiect de educație experiențială marcă a Asociației 7 ARTE.

Număr de vizualizări :1112


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro