”București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului” – programul săptămânii 10 – 16 august 2015

aug. 10th, 2015 | By | Category: Eveniment

A treia parte a proiectului, intitulată “Imaginarea Orașului”, te invită să te implici direct la transformarea orașului. Alătură-te #bucuresti2021 și hai să conturăm, pas cu pas, Bucureștiul pe care ni-l dorim! București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului este proiectul ce lansează oficial candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Gândit sub forma unei trilogii, programul pune Bucureștiul sub microscop, transformându-l atât în cadru de desfășurare, cât și protagonist, iar locuitorii lui  în generatori de conținut.

Dacă între 18 martie – 15 mai 2015, de-a lungul etapei Memoria Orașului, locuitorii au contribuit cu propriile mărturii și istorii subiective la realizarea hărții cognitiv-afective a Bucureștiului, a doua parte, Explorarea Orașului, ce s-a încheiat pe 15 iulie, a fost o invitație deschisă la descoperirea unui București plin de viață, ale cărui rotițe sunt puse în mișcare de un caleidoscop de evenimente și inițative diverse. Până la toamnă, vă invităm zilnic, între orele 10 și 22, la Hanul Gabroveni, pentru a vizita expoziția dedicată acestei părți a proiectului.

Această etapă este continuată de partea a treia a proiectului, intitulată Imaginarea Orașului, care se desfășoară între 15 iulie și 31 octombrie 2015. Modul în care Bucureștiul se transformă zi de zi depinde de tine mai mult decât crezi. Cu fiecare pas pe care-l faci, cu fiecare inițiativă reușită, conturezi orașul de mâine începând de azi. Titlul de Capitală Culturală Europeană este mai mult decât o denumire pretențioasă, un premiu de merit sau un festival cultural. Această candidatură are în primul rând nevoie de sprijinul tău. Alătură-te #bucuresti2021 și vino să conturăm, pas cu pas, Bucureștiul realist din viitor.

Program săptămâna 21 | 10 – 16 august 2015

Expoziție Ateliere de educație urbană Komunitas și studio Basar

Luni 10 – duminică 23 august | 10:00-22:00 | Hanul Gabroveni, sala Librărie

De-a lungul anului școlar încheiat în această vară, Asociația Komunitas împreună cu studio Basar au organizat o serie de ateliere de educație urbană, în cadrul proiectului de candidatură al Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Elevi din 6 școli ale Bucureștiului au luat parte la câte trei ateliere cu tematici diferite, atât la Hanul Gabroveni, cât și în vecinătatea școlilor pe care le frecventează. Cei mici au avut ocazia de a-și cunoaște mai bine împrejurimile zonelor în care locuiesc sau învață, de a observa și de a gândi, ca niște oameni mari, modalități de a transforma orașul.

Între 10 și 23 august 2015 toate proiectele lor sunt reunite într-o expoziție pe care vă invităm să o vizitați zilnic, între orele 10:00 – 22:00. Vă așteptăm cu drag!

Luna august în București este vreme de loisir. Timpul se dilată, locuitorii migrează spre destinații de vacanță.  Între timp, #Bucuresti2021 lucrează la noi proiecte și evenimente cu care să te întâmpine atunci când vei reveni în oraș. Ne-am gândit să le dăm mai departe din timp, ca să știi să le faci loc în agendă. Iată la ce ne-am gândit, deocamdată:

Caravana București2021

28 august – 4 septembrie — Festivalul Internaţional de Teatru NETA

10-20 septembrie — Festivalul George Enescu
4-6 septembrie — Folk You
18-20 septembrie — Zilele Bucureștiului

La Hanul Gabroveni

2,9,16,23,30 septembrie / 7,14,21,28 octombrie — Intersecțiile de miercuri
1-27 septembrie — Expoziția Microtopia
18-19 septembrie — Harta poetică a Bucureștiului
1-31 octombrie — Elevation: o nouă perspectivă asupra scenei artistice bucureștene
12-14 octombrie — Creative Est Festival

15 octombrie — Lansarea Platformei Creative Gabroveni
septembrie-octombrie — Ateliere Komunitas & Studio Basar (TBD)

În plus, Hanul Gabroveni este gazda unor transmisiuni săptămânale, ce se aud live la radio, la posturile partenere București FM, RFI și Radio Romania Cultural.

Lista evenimentelor și activităților este updatată în timp real pe site  și în social media, iar la Info Kiosk-ul de la Hanul Gabroveni ți se  va explica cum poți participa la cartografierea afectivă a trecutului și prezentului orașului, care continuă pe parcursul întregii veri. Împreună desenăm Bucureștiul!

Accesul la evenimentele din cadrul proiectului București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului  este gratuit.

Număr de vizualizări :831


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro