Oana Unciuleanu vernisează expoziția ”Cădere”

iun. 21st, 2015 | By | Category: Eveniment
Joi, 25 iunie 2015, de la ora 18.00, la Galeria de artă contemporană ”Signum” (Calea Dorobanților 13-15, la parterul clădirii Facultății de Cibernetică, București), sub egida Academiei de Studii Economice din București, va avea loc vernisajul expoziției ”Cădere”, semnată de artista Oana Unciuleanu. În cadrul evenimentului va avea loc și un recital de vioară oferit de Sabin Penea. Expoziția, care face parte din proiectul ”Falling”, poate fi vizitată în perioada 25 iunie – 17 iulie 2015.

”Proiectul Falling însumează o serie de lucrări pe tema schimbărilor pe care fiecare le trăiește. Suntem supuși constant modificărilor și nu facem mereu față provocărilor cu bine. Imaginile conduc spre un nou început pentru personaje, o eliberare, sau o altă probă de înfruntat.
A fi în cădere înseamnă a trăi. Culorile sunt puternice, aruncate pe pânză pentru a arăta faptul că este momentul unui restart și nu neapărat al unei înfrângeri. În imaginile expuse, viața a explodat pentru personajele redate, astfel încât acestea se află într-un moment de cumpănă, de repaus și de întrebări.
Zonele de alb de pe suprafața tablourilor prezintă o nouă șansă, unde totul este șters cu buretele și se reia firul acțiunii. Compozițiile sunt fragmentate, sunt concepute din amintiri amestecate care ne formează imaginea subiectivă a realității.
Lucrările aspiră să aibă impactul căderii din somnul profund, cea care ne readuce la viață în fiecare zi” (Oana Unciuleanu)
Oana Unciuleanu (www.oanaunciuleanu.com) – Artist plastic și arhitectă, combin în creațiile mele latura estetică cu rigoarea tehnicii bine realizate. Lucrările mele au scopul de a transfera privitorul din lumea cotidiană în necunoscutul visării, unde regulile cunoscute nu mai sunt valabile. Subiectul principal în creațiile mele îl reprezintă corpul uman. Îmi îndrept atenția spre posibilitatea de a transmite sentimentele personajelor prezentate, nu doar admirarea laturii estetice a acestora.
Galeria de artă contemporană SIGNUM este un proiect artistic dintr-o lungă serie de inițiative de susținere a artei, întreprinse de Academia de Studii Economice din București, de-a lungul primului său secol de existență. Deschisă într-un remarcabil spațiu de expunere și având un profil axat pe arta abstractă și conceptuală, Galeria găzduiește expoziții de pictură, grafică, sculptură, instalație, fotografie și video, precum și alte evenimente conexe.
Număr de vizualizări :946


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro