spot_img

”Dolce Vita”, în premieră pe scena Teatrului de Operetă și Musical ”Ion Dacian”

Sâmbătă, 20 iunie 2015, de la ora 20.00, la Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” din București, va avea loc premiera oficială a spectacolului ,,Dolce Vita”, în regia lui Dragoş Galgoţiu. ”Dolce Vita este ocazia unei întâlniri neconvenţionale dintre artişti şi public în foaierul noului sediu al Teatrului de Operetă şi Muzical „Ion Dacian”. Foaierul este legătura specială, puntea dintre două lumi diferite, pe de o parte scena, cu misterele ei, cu poveştile, cu decorurile ei exotice şi cu personajele ei seducătoare, pe de altă parte viaţa diversă din afara teatrului. Spectacolul acesta este imaginat ca o sărbătoare în care orchestra, soliştii, corul, balerinele şi publicul, întâlniţi de această dată în foaier, în spaţiul de frontieră dintre cele două lumi, trăiesc o experienţă împreună. Cabaretul, ariile de operetă, secvenţele de dans, solo-urile instrumentale, gagurile şi momentele de musical, alcătuiesc un spectacol pe care artiştii îl imaginează şi îl trăiesc într-o relaţie de complicitate şi de apropiere cu spectatorii. Dolce Vita este o ceremonie emoţională, entuziastă, ironică şi amuzantă, care celebrează acele stări de euforie pe care doar opereta şi muzicalul le pot provoca.” a declarat regizorul Dragoş Galgoţiu.


Rând pe rând, Florin Budnaru, Cătălin Petrescu, Ernest Fazekas, Irina Baianţ şi Adrian Nour păşesc cu graţie, retrospectiv, spre personajele care i-au consacrat ca solişti în lumea spectacolului de operetă şi musical, dialoghează în duete şi terţete şi, acompaniaţi în călătoria lor de pianistul Alexandru Burcă, de Corul, Orchestra şi Ansamblul de Balet al Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, împărtăşind cu toţi cei prezenţi sentimentul Dolce vita: bucuria de a gusta viaţa în tot ceea ce are aceasta mai frumos de oferit.

”Cred că îi vom surprinde pe spectatori prin modul în care interpretăm muzica şi prin faptul că unele dintre partituri le cântăm în limba română. Acoperim o paletă largă de stări, de la comic la grotesc şi până la dramatic, aceiaşi oameni în diferite stări. Dacă măcar o parte dintre spectatori vor fi surprinşi că un musical autohton poate suna ca unul produs în străinătate, atunci eu plec mulţumit acasă.”
Ernest Fazekas – solist

”Sunt mai multe fragmente din operete şi musicaluri celebre, legate armonios într-un spectacol plin de lumină. Toţi componenţii spectacolului formează o trupă tânără, energică şi frumoasă care se bucură de viaţă atât în paşi de vals, cât şi pe ritmuri rock!”
Florin Budnaru – solist

”Împletirea celor două genuri (musical şi opereta), amestecul de ritmuri şi influenţe, atmosfera condimentată de prezenţa ansamblului de balet şi a momentelor de pian solo sunt doar câteva din surprizele pe care le oferă acest spectacol. Mesajul cred că apare încă de la titlul … „Dolce Vita”, o sumă de momente speciale care sărbătoresc plăcerea de a savura viaţa sub toate formele ei!”
Cătălin Petrescu – solist

”Cred că publicul se va bucura să descopere sau să redescopere cât de frumos poate fi un spectacol în care opereta şi musicalul se îmbină perfect cu momentele coregrafice.

„Dolce Vita” este, simultan, o sursă de bună-dispoziţie, de încântare, de visare, iar acest amestec de stări pozitive ne conving, treptat, că viaţa poate fi şi dulce.”
Irina Baianţ – solistă

”Mă bucur că ne „jucăm” în Dolce Vita. Se creează o atmosferă foarte frumoasă pentru că publicul e foarte aproape. Emoţia ajunge mult mai uşor la oameni. Totul e deschis, la vedere: fiecare gest, fiecare schimbare de costum sau de decor.”
Adrian Nour – solist

Următoarele reprezentaţii ale spectacolului „Dolce Vita” vor avea loc în data de 21, 25 şi 26 iunie. Biletele pot fi achiziţionate online accesând bilete.opereta.ro, de la Casa de bilete a Teatrului de Operetă şi Muzical „Ion Dacian”, deschisă de marţi până sâmbătă între orele 11.00-19.00 şi duminică între orele 14.00-19.00, dar şi de la Casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti, deschisă zilnic între orele 9.00-13.00 şi 15.00-19.00

PREMIERĂ
Sâmbătă, 20 iunie 2015, ora 20.00

DOLCE VITA

Regia: Dragoş Galgoţiu
Dirijor: Daniel Jinga
Coregrafia: Ioana Macarie
Maestru de cor: Gabriel Popescu
Asistent maestru de cor: Aurel Muraru

Solişti:
Florin Budnaru, Cătălin Petrescu, Ernest Fazekas, Irina Baianţ şi Adrian Nour

Soliste balet:
Geraldina Petre/
Gabriela Călin

Cu participarea pianistului Alexandru Burcă, a Corului, a Orchestrei şi a Ansamblului de Balet al Teatrului de Operetă şi Musical
„Ion Dacian”

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508