O nouă sesiune de finanțare pentru proiecte culturale, lansată de AFCN

iun. 24th, 2015 | By | Category: Postcard

Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) lansează o nouă sesiune de finanțare pentru proiecte culturale, a treia din acest an. Fondurile pentru organizarea ei sunt efectul Ordonanței de Urgență 2/2015 care a intrat în vigoare în luna martie. Pentru noua sesiune sunt alocați 2,1 milioane de lei, iar suma maximă ce poate fi solicitată pentru un proiect este de 50.000 de lei.  Apelul pentru depunerea de proiecte vizează o parte din ariile ce nu au fost acoperite în prima sesiune: patrimoniu cultural material, imaterial și intervenție culturală. Sesiunea de finanțare va demara pe 2 iulie 2015, dată la care candidaturile vor putea fi încărcate online pe www.afcn.ro . Proiectele se pot depune până pe 31 iulie 2015, ora 17.00.

Pot primi finanțări nerambursabile persoanele juridice de drept public și privat, ONG-uri, PFA, care, potrivit actelor constitutive, deasfășoară activități culturale.

Prioritățile de finanțare sunt: susținerea abordărilor alternative și neconvenționale de promovare a patrimoniului, încurajarea mobilității culturale pe teritoriul României, intervenția în spațiul public și facilitarea accesului la cultură.

PROIECTE CULTURALE FINANȚATE ÎN SESIUNEA ANTERIOARĂ

Publicul se va bucura până la sfârșitul anului de festivaluri de teatru și film, dans și muzică, de evenimente de design, ceramică, sculptură, fotografie, pictură, street art și colaj, de rezidențe artistice și evenimente multidisciplinare, prin proiectele finanțate de Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul primei sesiuni de finanțare a acestui an.

Pentru ariile Arte Vizuale și Artele Spectacolului au fost înscrise 861 proiecte culturale, provenite din toată țara și Republica Moldova. Dintre acestea au fost alese pentru finanțare 63. Suma alocată a fost de 2,7 milioane de lei. Lista completă a proiectelor culturale se poate consulta la adresa web www.afcn.ro/finantari/proiecte-culturale.html.

Se vor desfășura proiecte culturale finanțate de AFCN în București, Alexandria, Cluj, Târgu Mureș, Odorheiu Secuiesc, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Timișoara, Titu Bistrița-Năsăud, Brașov, Botoșani, Iași. Administrația Fondului Cultural Național își propune să transmită informațiile despre oportunitățile de finanțare spre cât mai multe canale media și va încheia parteneriate cu publicații din toată țara în acest sens.

Despre AFCN

Ca instituţie publică autonomă, AFCN oferă în fiecare an finanţări ne­ram­bursabile instituţiilor publice, organizaţiilor neguvernamentale, persoanelor juridice de drept privat care desfăşoară activităţi culturale. Anual, sunt organizate două sesiuni de selecție pentru proiecte culturale și una pentru proiecte editoriale.

Mai multe informații găsiți pe pagina web www.afcn.ro sau pe pagina de Facebook – Administrația Fondului Cultural Național.

Număr de vizualizări :1331


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro