spot_img

A treia sesiune internațională de pregătire oferită de ”Network of Europeam Museum Organisations”, la București

A treia sesiune internațională de pregătire oferită de NETWORK OF EUROPEAN MUSEUM ORGANISATIONS are loc la București – Storytelling Digital. Sesiunea va fi găzduită de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România în perioada 16-18 noiembrie 2015 și este oferită unui număr de 23 de profesioniști muzeali și pentru doi membri NEMO din Europa. Atelierul  “Storytelling digital: pregătire aplicată pentru a înțelege potențialul acestei metode într-un context muzeal” a fost solicitat în mod expres de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România organizației de specialiști italieni Melting Pro.

Perspectivele de învățare anticipate

După un proces complet și intensiv de 21 de ore practice, dar haioase, cool și foarte creative, participanții vor fi capabili:

– Să creeze propriile povești digitale folosind metoda ”snapshot” în interiorul unui grup definit, acolo unde demersurile participative sunt încurajate

– Să-și planifice propriul atelier de storytelling digital într-un context adaptat specificului fiecăruia
Alte calități/beneficii

– “Activist” în invățarea prin metoda ”a face”

– Lucru într-un cadru flexibil aplicat unor multitudini de situații

– Sprijin personal și suport de specialitate de la sursă

– Design de poveste bazată pe metode de bună practică din Europa testate și încercate

– Studii de caz practice cu care te familiarizezi

– Aplicarea cunoștințelor pe o situație reală

– Șansa de a participa la un training internațional
Pentru cine este acest atelier de pregătire?

Profesioniști din muzee și ONG-uri care doresc să aibă o introspecție primară în storytelling-ul digital pentru a fi aplicat ca un instrument de angajare în propria organizație. Nu se poate fără să cunoști limba engleză cât să înțelegi, nu să devenim Shakespeare.

Ce este Storytelling-ul Digital?

Este întâlnirea dintre puterea storytelling-ului cu produsul digital pentru a crea o poveste vizibilă și auzită de toată lumea. Este o poveste digital, adică pe laptopul sau computerul personal, scurtă, de aprox. 2-3 minute, despre evenimente din viața oamenilor. Este o șansă de a da ”cuvântul” unor oameni care nu au această posibilitate în mod obișnuit.

În construcția unei astfel de povești, toată lumea este implicată. Deopotrivă amuzantă, într-un astfel de atelier participanții de toate felurile, cu culture și valori diferite, își dezvoltă o serie de amptitudini legate de domeniile tehnice, sociale, creative și de comunicare. Cel mai important în acest caz este faptul că, în timp ce se construiește povestea, fiecare își generează totodată și sentimentul de încredere în sine și atenția necesară prinderii detaliilor relevante.  .

În sectorul muzeal a fost aplicată cu mare succes în diferite proiecte, precum Proiectul Diamond, acolo unde are impact asupra dezvoltării profesionale continue pentru oamenii din muzeu. În concluzie, storytelling-ul digital este o metodă efectivă de angajare și de implicare în activitățile muzeale mai ales a grupurilor marginalizate, iar povestea digitală ar putea fi folosită pentru a evalua impactul activităților muzeale asupra publicului.

Muzeele membre RNMR au prioritate și le vor fi rezervate 10 locuri gratuite. 2 locuri sunt rezervate unor muzeografi din Europa, iar restul de 13 locuri sunt pentru participanții la modulul de curs MUZEOLOGIE, din luna noiembrie 2015, organizat de Institutul Național de Cercetare și Formare în Cultură, partenerul acestui atelier. Și din rândul lor se pot afla membri RNMR.

Așadar, ocupați sălile!

Despre facilitatorii de la MELTING PRO, foarte disponibili și ”de gașcă”, aflați accesând: meltingpro.org/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508