Workshop de turnare în bronz

mai 27th, 2015 | By | Category: Postcard

Vineri, 29 mai 2015 și sâmbătă, 30 mai 2015, orele 10.00-17.00, la Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” Mogoşoaia, Asociaţia Many Colors în parteneriat cu Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” Mogoşoaia vă invită să participați la workshop-ul de turnare a bronzului susținut de Cătălin și Ileana Oancea. Atelierul se adresează publicului de toate vârstele, propunându-ne să redescoperim împreună tehnologiile arhaice de turnare a bronzului. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Atelierul își propune să recupereze prin intermediul experimentelor de turnare a metalelor, tehnicile si materialele utilizate în epoca bronzului. Acest proces nu este doar interesant și amuzant pentru contemporani, ci și un prilej de descoperire a unor mici secrete, de întelegere a trecutului și poate de o nouă abordare a utilizării acestora în viitor. În cadrul atelierului vor fi realizate statuete, podoabe și arme mici din bronz. Este o provocare interesantă să lucram doar cu uneltele și tehnicile trecutului și poate chiar ceva în plus; deoarece repetatele încercări te ajută să re-descoperi mici secrete ale meseriei, să fii mai atent la detalii, să ajungi în final să cunoști mai mult, să recuperezi o fărâmă de trecut și să o redai apoi celor prezenți.

Workshop-ul este  realizat în cadrul  proiectului cultural „Faţetele Hiperconectivităţii/The Facets of Hyperconnectivity”. Manifestarea de anul acesta presupune și o expoziţie tematică de sculptură și instalație monumentală, care se poate vizita în Lapidariu și în spațiul exterior al palatului. Intrarea este liberă.

Artiştii participanţi la expozitie sunt: Adrian Moise, Arcadie Rusu, Cătălin Oancea, Darie Dup, Dragoş Neagoe, Flavia Lupu, Frantz Galo (Franţa), Gabriel Brojboiu, Georgiana Cozma, Ileana Oancea, Ioana Marchidan, Irinel Moldoveanu, Radu Dragomirescu, Marina Antoniu și Vlad Basarab. Curator Simona Antoniu.

Proiectul “Faţetele Hiperconectivităţii” este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, Programul PA17/RO13 – Promovarea diversităţii ȋn cultură și artă ȋn cadrul patrimoniului cultural european (www.fonduri-diversitate.ro) în România. Grantul este oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Manager proiect: Simona Antoniu

Asistent manager: Irinel Moldoveanu

Organizator: Asociația Many Colors

Parteneri: Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti”

Parteneri media: Radio România Cultural, AgențiadeCarte.ro, Modernism.ro, ArtOut, Vernisaje, Ceașca de cultură, Artindex, ArtLine, Deco și Eco, Onlinegallery, Hotnews.ro.

Număr de vizualizări :993


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro