Corneliu Porumboiu și echipa filmului „Comoara”, la Avanpremiera ”Les Films de Cannes à Bucarest”

mai 27th, 2015 | By | Category: Eveniment

Filmul „Comoara”  de Corneliu Porumboiu, proaspăt întors de la Cannes, premiat cu Un Certain Talent, vine la ”Avanpremiera Les Films de Cannes à Bucarest” între 29 mai – 4 iunie 2015. Regizorul Corneliu Porumboiu și echipa filmului ”Comoara” se vor întâlni cu publicul din București sâmbătă, 30 mai 2015, ora 19.30, la Cinema Studio. Primită entuziast de critica internațională la Festivalul de la Cannes, unde a avut premiera mondială în secțiunea Un Certain Regard, ”Comoara” este o comedie inspirată de povestea adevărată a unor căutători de comori împătimiți. Corneliu Porumboiu, actorii și echipa filmului vor răspunde întrebărilor spectatorilor la final.

Comoara confirmă inteligenţa şi virtuozitatea scriiturii lui Porumboiu, un cineast care acordă cea mai mare importanţă cuvintelor şi sensurilor acestora”, notează cronicarii ARTE în corespondența de la Cannes. Revista franceză „Les Inrockutibles” descrie filmul ca pe o „minunată fabulă despre România de azi, o frumoasă demonstraţie a umorului tipic românesc”.

În cadrul ”Avanpremierei Les Films de Cannes à Bucarest” (29 mai – 4 iunie 2015, Cinema Studio) va fi proiectată și o selecție de scurtmetraje românești din Romanian Short Waves, program inclus în secțiunea ne-competitivă Short Film Corner a Festivalului de la Cannes. Programul complet al proiecțiilor  aici. Peste 30 dintre filmele care au avut premiera mondială săptămâna trecută la Cannes vor fi aduse pentru prima dată publicului din România, între 23 și 29 octombrie 2015, la cea de-a șasea ediție Les Films de Cannes à Bucarest. Ca o avanpremieră la ediția din toamnă, între 29 mai și 4 iunie 2015, o selecție de filme de Cannes va rula la Cinema Studio.

Anul acesta, organizatorii ”Les Films de Cannes à Bucarest” își propun să pregătească festivalul din toamnă împreună cu spectatorii săi. Aceștia pot vota, pe site-ul oficial www.filmedefestival.ro, afişul pe care-l consideră cel mai potrivit, precum și a treia sală de proiecție, pe lângă cele stabilite deja, Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu. Ei vor avea de ales între Cinema Patria, Cinema PRO și Cinematograful Țăranului Român.

Filmele prezentate în avanpremiera din 29 mai – 4 iunie 2015 sunt distribuite de 42km Film, Independența Film, Asociația Macondo, Parada Film, Voodoo Films și Asociația Secvențe.

Les Films de Cannes à Bucarest este  organizat de Asociaţia Cinemascop.

Detalii: www.filmedefestival.ro.

Număr de vizualizări :1207


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro