Ziua Internațională a Cărții la Muzeul Literaturii Române Iași: deschiderea Librăriei din Casa Pogor și lansare de carte

apr. 20th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Începând de joi, 23 aprilie 2015, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și a drepturilor de autor, la Muzeul „Vasile Pogor” va fi deschisă o mini librărie, profilată pe volume de critică și istorie literară, memorialistică/ biografii/ autobiografii, istoria culturii, muzeologie, marketing/ management cultural, comunicare culturală, cu titluri din portofoliul Editurii Muzeelor Literare, precum și al altor edituri din Iași și din țară. Librăria din Casa Pogor este a doua din seria librăriilor tematice ale Muzeului Literaturii Române Iași, după ce pe 1 martie 2015 a fost inaugurată Librăria de la Bojdeucă, destinată cărților copilăriei. Programul de funcționare a librăriei este de marți până duminică, în intervalul orar 10-17:00. Tot joi, de la ora 18:00, la Muzeul „Vasile Pogor” va avea loc lansarea volumului semnat de Petru Negură, “Nici eroi, nici trădători. Scriitorii moldoveni şi puterea sovietică în epoca stalinistă”. Vor prezenta Liviu Antonesei, Mihai Dinu Gheorghiu, Andrei Cuşco, Ovidiu Buruiană, Flavius Solomon.

”Cartea lui Petru Negură este un succes frumos. Ea ne ajută să înțelegem acest mediu complicat al scriitorilor din Moldova, sfârtecat între mai multe limbi și culturi, în funcţie de mizele internaționale care îl copleşesc.” (Jean-Yves Grenier, Annales. Histoire Sciences Sociales)

”Valoarea intrinsecă a demersului autorului este tocmai faptul că s-a străduit să analizeze evoluția literaturii și a scriitorilor din perspectiva adagio-ului antic adresat istoricului, „fără ură și părtinire”, pornind de la o culegere cît mai cuprinzătoare și de la o relectură a surselor documentare cele mai variate.„ (Victor Eskenasy, Radio Europa Liberă)

Mai multe detalii se regăsesc pe www.muzeulliteraturiiiasi.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Literaturii Române Iași.

Număr de vizualizări :1086


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro