Lansare-eveniment: Papa Ioan Paul II/Karol Wojtyla, ”În mâinile Domnului. Însemnări personale, 1962–2003”

apr. 21st, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 25 aprilie 2015, ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc evenimentul dedicat apariţiei volumului de însemnări ale Papei Ioan Paul II, ”În mâinile Domnului. Însemnări personale, 1962–2003”, publicat de Editura Humanitas în traducerea prof. Constantin Geambaşu. La eveniment vor participa Excelenţă Sa Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei în România, pr. prof. dr. Wilhelm Dancă, criticul literar Dan C. Mihăilescu, prof. Constantin Geambaşu şi Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas. Dezbaterea va fi moderată de Marieva Ionescu, redactor Editura Humanitas. Mihai Ghiga şi Claudiu Lobonţ vor oferi publicului un scurt recital de muzică sacră la viola d’amore şi teorbă.

Mai bine de patruzeci de ani din viaţa celei mai importante personalităţi spirituale a secolului XX sunt consemnaţi în această carte care, odată apărută în Polonia, a stârnit un imens interes mediatic. Încredinţate prin testament părintelui Stanislaw Dziwisz, secretarul şi cel mai apropiat colaborator al Papei, pentru a fi arse, aceste însemnări nu au fost distruse, ci au fost prezentate Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor.

Decizia luată de cardinalul Stanislaw Dziwisz, mitropolitul de astăzi al Cracoviei, din profundă dragoste şi respect faţă de Papă, ne oferă, poate, una dintre cărţile fundamentale ale umanităţii, un extraordinar document care ne dezvăluie taina sufletului unuia dintre cei mai iubiţi oameni şi un loc spiritual aparte în care ceea ce este omenesc şi ceea ce este dumnezeiesc se îmbină în dimensiunea sfinţeniei.

În continuarea lansării de carte de la Librăria Humanitas,  la Catedrala Sfântul Iosif, de la ora 20.00, va avea loc Concertul de muzică sacră italiană organizat în cadrul Festivalului Chei al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Număr de vizualizări :787


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro