Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită la Timișoara

mart. 17th, 2015 | By | Category: Eveniment

Vineri, 20 martie 2015, între orele 15.00- 20.00, la Iulius Mall Timişoara (zona magazin Intersport), Institutul Francez din Timișoara vă invită la Ziua Internațională a Francofoniei.  Din program: spectacolul Abracada’BULLES, ateliere de creaţie şi de circ, jocuri, muzică, dans, tombolă. O întâlnire francofonă de neratat! Accesul este gratuit.

FRANCOFONIA înseamnă schimburi şi intersectări culturale, împărtăşirea aceloraşi valori culturale, științifice, economice, înseamnă viaţă comună, libertate, solidaritate, toleranţă într-o lume pluralistă şi deschisă.

Limba franceză este sărbătorită pe toate cele cinci continente în fiecare an, în 20 martie. În această zi a anului 1970 s-a semnat tratatul prin care se înființa Agenția de Cooperare Culturală și Tehnică (ACCT) devenită în prezent Organizația Internațională a Francofoniei (OIF).

Indiferent de vârstă, haideţi să sărbătoriţi această zi alături de noi! Institutul francez din Timişoara vă propune un spectacol de magie şi baloane de săpun cu Claudia Stroe şi magicianul Robertino, ateliere de creaţie, jocuri, muzică, dans, circ şi o tombolă cu premii surpriză.

Cu această ocazie, cafeneaua Segafredo oferă publicului produse cu specific franţuzesc.

PROGRAM

15:00-18:00 Le français facile: jocuri şi activităţi pentru copii şi adolescenţi

16:30-18:30 Improvizaţie teatrală şi mişcare scenică

17:00-18:00 Învăţ franceza cu mami şi tati

17:00-19:00 Atelier de circ (Şcoala de circ)

18:30 Tombolă cu premii surpriză

19:00-20:00 Abracada’BULLES: spectacol de magie şi baloane de săpun cu Claudia Stroe şi Magicianul Robertino

Un eveniment organizat în parteneriat cu Iulius Mall, Auchan, Camaïeu, Segafredo şi Şcoala de circ

Număr de vizualizări :891


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro