Concert live “Rhythm of the Soul”, la Arcub

mart. 17th, 2015 | By | Category: Eveniment

Concertul “Rhythm of the Soul”, din data de 28 martie 2015, va aduce pe scena ARCUB două momente artistice complementare ce vor oferi serii de sâmbătă un sound inedit. Începând cu ora 20.00, Soul Serenade va deschide această ediție a Jazzaj pe ritm de gospel blues, ritm ce i-a propulsat pe membrii trupei pe scene internaționale, după care scena va aparține vocii și personalității impresionante a Irinei Popa, alături de experimentații Sinners, într-un recital de funky-soul-jazz.

Soul Serenade este o nouă și revigorantă interpretare acustică a muzicii roots, care continuă să exploreze idei și emoții prin cea mai pură formă a muzicii. Trio-ul, format din Adelina Chivu, Andrei Rotariu și Codruț Andrei, oferă o combinație aparte între chitară slide, voci, mandolină, muzicuță și tamburină, care trimite publicul într-o călătorie ce pornește pe străzile din Chicago, până pe drumurile prăfuite din sud.

Irina Popa este una dintre cele mai pregnante, mai autentice şi mai expresive voci ale noului val de interpreţi români de jazz. Talentul ei înăscut, specific şi intens, și vibe-ul oferit de The Sinners (Cornel Cristei, Ralu Bitulescu și Virgil Popescu) îşi pun amprenta pe fiecare piesă abordată, fie că provine din inspiraţia şi fantezia pianistului-compozitor-creator Cornel Cristei, fie că este preluată din repertoriul internaţional de jazz – îndeosebi cunoscute piese standard – pop sau rock.

În cadrul concertelor Jazzaj, pe scena Sălii ARCUB, au fost prezenți artiști renumiți ai jazzului, precum Maria Răducanu și Krister Jonsson, Vali Răcilă și Balkanamera Jazz Quartet, trupa Arifa, Rareş Totu, A.G. Weinberger, Ozana Barabancea, Emil Bîzgă, Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić & Sorin Romanescu, Luiza Zan feat. István Gyárfás, Mircea Tiberian Ensemble feat. Nadia Trohin & Cristian Soleanu și Formația Trigon.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro.

Preţuri: 45 lei (Categoria I) și 35 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

Detalii pe www.arcub.ro.

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii. ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Cu sprijinul: Aqua Carpatica

Parteneri media: TV CITY, RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, mediaTRUST.

Parteneri media online: port.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro, urban.ro, 121.ro, ziarulmetropolis.ro, ileanaandrei.ro, getlokal.ro, psnews.ro

Număr de vizualizări :1030


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro