Ultima reprezentație a spectacolului „Capete înfierbântate. 13-15 iunie 1990”, la Green Hours

mart. 30th, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 1 aprilie 2015, la ora 19.30, în cadrul Platformei de Teatru Politic 2015 la Teatrul LUNI de la Green Hours, va avea loc ultima reprezentație a spectacolului „Capete înfierbântate. 13-15 iunie 1990”. Intrarea este liberă, pe bază de rezervare.

Capete înfierbântate. 13-15 iunie 1990
De: Mihaela Michailov & David Schwartz
Cu: Alexandru Potocean
Sound: Cătălin Rulea
Scenografia: Adrian Cristea&Adela Iacoban

Spectacolul ”Capete înfierbântate” reactivează în conștiința publică un calup de istorie vie, din perspectiva actorilor sociali implicați în evenimente. Adevărul despre aceste evenimente este suma punctelor de vedere, de cele mai multe ori contradictorii și imposibil de redus la o unică perspectivă.

Proiectul are la bază procesul de documentare prin diferite metode: interviuri cu martori, presa scrisă, rapoarte ale diferitelor instituții și organizații, dezbateri, discuții publice, ateliere etc., concentrate în jurul evenimentelor din București, din 13-15 iunie 1990.

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral și educațional care își propune să arhiveze, să documenteze și să dezbată, prin intermediul unor spectacole de teatru și ateliere, istorii marginalizate și ignorate adesea de sisteme care își produc propriile narațiuni de legitimare, pentru a-și justifica pactul cu „istoria convenabilă”. Istorii personale ale celor pe care nu-i găsim în manuale, în conferințe, tratate și luări de poziție instrumentate politic pentru a servi  macro-narațiunii sistemului care adoptă istoria unică, „istoria de obediență” în fața structurilor de putere.

Intrarea la toate spectacolele și evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic este gratuită. Toate evenimentele includ discuții cu publicul.

Contact rezervări: Andrei Șerban (0728839007, andreiserbanmail@gmail.com), Katia Pascariu (0728072362, katia_pascariu@yahoo.com)
Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României  (www.eeagrants.org,  www.fonduridiversitate.ro,www.artapolitica.ro/platforma2015)
Parteneri: Noproductions, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, Teatrul LUNI de la Green Hours, Centrul de Teatru Educațonal REPLIKA, FCER-DASM – Căminul „Amalia și Șef Rabin dr. Moses Rosen”, Gazeta de Artă Politică.
Parteneri media: Şapte Seri, Observator cultural, CriticAtac, Think Outside the Box, Veioza Arte, SUB25, Liternet, Scena.ro, Green Report, Pandora’s.

Număr de vizualizări :1054


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro