Începe stagiunea muzicală, la Muzeul Aman

mart. 30th, 2015 | By | Category: Eveniment

„Periplul Fagotului în Spaţiul Latin” va deschide stagiunea muzicală la Muzeul Theodor Aman, joi, 2 aprilie 2015, ora 19:00. Interpreta de fagot Maria Chifu îl va avea ca invitat pe Radu Vâlcu – chitară.

Maria Chifu a studiat fagotul la Liceul George Enescu, iar apoi a urmat cursurile Profesorului Miltiade Nenoiu la Universitatea Naţ­ională de Muzică din Bucuresti. A participat la cursuri de Masterclass susţinute de profesorul Heintz Righebauch (Germania) şi David Rachor (SUA) în 2001 şi 2002. A studiat la Academia de Muzică Janacek, din Brno, Republica Cehă şi la Universität für Musik und Kunst darstellende, din Graz, Austria, dobândind diploma de masterat. A cântat în Orchestra Celibidache, a participat la festivaluri interna­ţionale, precum Hilltown New Music Festival, Săptămâna Internaţ­ională a Muzicii Noi, Festivalul Tom Johnson, Festivalul Internaţ­ional de Muzică Nouă, Festivalul de Muzică Contemporană – Happoman 2012 (Coreea de Sud). A susţinut concerte în România, Irlanda, Germania, Austria, Republica Cehă, Bulgaria. Este membră a grupului SeduCânt în cadrul proiectului româno-irlandez “Theatre of Sound” susţinut de Dublin Sound Lab, Irlanda, la Smock Alley Theatre, cu sprijinul Culture Ireland şi ICR.

Program

Carlo Domeniconi – Koyunbaba

Erik Satie – Gnossienne no. 1 pentru fagot şi chitară

Joaquin Turina – Sonata op.61

Stanley Myers – Cavatina pentru fagot şi chitară

Isaac Albeniz – Cataluña

Manuel de Falla – Nana pentru voce şi chitară

Manuel de Falla – Asturiana pentru voce şi chitară

Sergio Assad – Aquarelle

Erik Satie – Gnossienne no. 3 pentru fagot şi chitară

Mario Castelnuovo-Tedesco – Capriccio Diabolico, „Omagio a Paganini”

Invitat: Radu Vâlcu – chitară

Număr de vizualizări :666


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro