Ovio Olaru, la Book Corner

feb. 11th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Librarium și Editura Charmides vă invită miercuri, 11 februarie 2015, începând cu ora 17.00, la o întâlnire cu poetul Ovio Olaru și volumul său de debut – Pilotul. Alături de autor, vor prezenta noul volum  Ștefan Baghiu, Alex Goldiș și Ștefan Manasia. Evenimentul are loc la Librăria Book Corner (Bulevardul Eroilor, Nr 15, Cluj Napoca).

„Poezia lui Ovio Olaru e o poezie frustă, simplă, brutală, nerușinată și puternică. Te pune la respect. Poetul nu scrie poezie, poetul scrie pulsiuni, iar noi îi cântăm în strună de frică (scriu ca să nu-ți bag cuțitu-n burtă).”  (Blurat Prudențiu în Infinitezimal 5)

„Un „băiat rău” din linia deschisă de Vlad Drăgoi în Metode este Ovio Olaru, al cărui volum de debut, Pilotul (Charmides, 2014), e crud, direct, bătăios şi nu lipsit de momente în care poezia chiar îşi face treaba, dovedind vitalitate şi atitudine.” Claudiu Komartin

Ovio Olaru este născut în 1993, la Sibiu. În prezent este student la Facultatea de Litere (Universitatea Babeș-Bolyai). Scrie poezie, participă la Clubul de lectură Nepotu’ lui Thoreau. Volumul Pilotul reprezintă debutul său în poezie și a fost nominalizat la Premiul Eminescu pentru debut în 2014.

Număr de vizualizări :1139


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro