Premiera oficială a spectacolului “La vita e bella”, la Teatrul de Comedie

ian. 26th, 2015 | By | Category: Eveniment

Vineri, 30 ianuarie 2014, ora 19.30, la Teatrul de Comedie ( Sala Studio) va avea loc  premiera oficială a spectacolului “La vita e bella”, de Radu F. Alexandru, regia Vlad Cristache, decor Puiu Antemir, costume Anca Răduță, muzica Cătălin Milea. Cu:  Cristi Iacob, Delia Seceleanu, Delia Nartea, Alexandru Conovaru, Cătălin Milea / Ovidiu Antonescu (saxofon).

Șapte pași spre fericire:

1. Fă bani cu orice preț. Nu ține cont de prieteni, de familie, de conștiință. Esti mai presus de asta!

2. Nu uita, “conștiința” e un termen inventat ca să îi prostească pe proști!

3. Fii ipocrit!

4. Minte-ți aproapele!

5. Dacă aproapele e chiar soția ta, străduiește-te să îndeplinești pasul 4!

6. Dacă n-ai soție, cumpără-ți!

7. Dacă n-ai bani sinucide-te, viața nu merită să fie trăită!

“La vita e bella este o satiră acidă a ipocriziei și amoralității „oamenilor de bine”. Viața e frumoasă, mai ales atunci când e clădită pe minciună și promiscuitate.”- Vlad Cristache.

Textul La vita e bella de Radu F. Alexandru a obținut premiul Ill la Concursul de Comedie Românească, ediția a IX-a din cadrul Festivalului Comediei Românești – festCO 2014. Montarea de la Teatrul de Comedie este premiera pe țară a acestei piese.

Radu F. Alexandru s-a născut la București în anul 1943. Este dramaturg, scenarist, prozator și politician român. Piesele sale Dilema, Dinu, Saltimbancii, Mansarda, Iubiri, O șansă pentru fiecare, Omul care face minuni, Privind în jur cu ochi fără lumină, Nimic despre Hamlet, Domnul Sisif, Love stories (Labirint), Poveste despre tatăl meu au fost jucate pe parcursul anilor pe scenele teatrelor din București și din țară.

„Totul e relativ pe lumea asta; „comedie”, „dramă” sunt categorii estetice pe care nu le mai găsim decât în cărți pe care nu le mai citește nimeni și care azi s-au apropiat până la confuzie. Trăim într-o veselie generală. Așadar, pregătiți-vă batistele, de lacrimi: vă asigur, veți avea parte. De când lumea, râsu’-plânsu’ a fost și a rămas una dintre cele mai sănătoase terapii”.

Număr de vizualizări :948


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro