Despre revistele culturale şi schimbarea de regim, la Institutul Balassi

ian. 26th, 2015 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 28 ianuarie 2015, ora 19.00, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti (str. Gina Patrichi nr.8)  în parteneriat cu Institutul Cultural Român vă invită la salonul literar al lunii ianuarie, în cadrul căruia redactorii revistelor literare şi culturale din Transilvania (Helikon – Karácsonyi Zsolt; Látó – Demény Péter, Vida Gábor; Székelyföld – Fekete Vince) vor discuta despre experienţa lor din ultimii 25 de ani în domeniul redacţional, pe baza întrebărilor adresate celor prezenţi de către moderatorul serii Lakatos Mihály, directorul Centrului Cultural al Ungariei din Sfântu Gheorghe. Vom putea afla care a fost rolul revistelor literare înainte de ’89 şi ce s-a schimbat în ultimii 25 de ani.

Helikon este o revistă literară bilunară care apare la Cluj. Revista a luat fiinţă în anul 1990 ca succesor al săptămânalului Utunk. Redacţia este reprezentată de redactorul şef Karácsonyi Zsolt.

Látó este o revistă lunară de literatură redactată la Târgu Mureş, fondată în decembrie 1989 drept continuatoare a revistei Igaz Szó. Redacţia organizează sistematic seri literare. La acest eveniment revista este reprezentată de redactorii Demény Péter şi Vida Gábor.

Székelyföld este o revistă lunară culturală care apare la Miercurea Ciuc şi a fost înfiinţată în 1997. Revista îşi propune să promoveze un înalt nivel profesional şi în acelaşi timp să fie şi pe placul cititorilor. La eveniment va fi prezent redactorul şef adjunct al revistei, Fekete Vince.

La eveniment asigurăm traducere în limba română.

Facebook event: www.facebook.com/events/894008187298934/?ref_newsfeed_story_type=regular

Număr de vizualizări :1190


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro