Poezia lui Tudor Arghezi, la “Casa delle parole” din Veneţia

dec. 8th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 9 decembrie 2014, orele 18.30, la Teatrino di Palazzo Grassi din Veneţia, poezia lui Tudor Arghezi va fi prezentată publicului italian în cadrul ciclului de lecturi literare Casa delle parole. Întâlnirea se intitulează “Divinităţile” şi este cea de a treia din cadrul ediţiei a noua (octombrie 2014 – iunie 2015) a acestui veritabil festival multilingvistic şi multicultural care, din anul 2013, este găzduit în sala modernă şi elegantă a Palatului amintit. Alături de versurile argheziene, recitate în limba română şi în italiană, vor fi prezentate, în limba de origine şi în traducere, texte din spaţii culturale şi lingvistice din întreaga lume, selectate nu în baza unui criteriu cronologic, ci valoric şi tematic. Vor fi prezentate fragmente de: Safo, San Francesco, Dante, Gustave Flaubert, Guy de Maupassant, James G. Frazer, Shaul Tschernichowsky, Nazim Hikmet, Eugenio Montale, Pier Paolo Pasolini, Paul Celan – scriitor germanofon născut în Bucovina, Iosif Brodskij etc. Traducerea în limba italiană a amintitei poezii va fi citită de Silvia Zoico, membră în echipa organizatoare a evenimentului. Silvia Zoico, autoarea volumelor Testa e croce – Cap sau pajură (2006) şi Famelica farfalla – Fluturele famelic (2010) este poetă şi specialistă în traductologie, cu accent pe dificultăţile de traducere a textului poetic.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Casa delle parole, cu sprijinul Fundaţiei François Pinault.

Pentru detalii suplimentare despre Casa delle Parole accesaţi: http://www.palazzograssi.it/it/eventi-arte/casa-delle-parole-10.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Număr de vizualizări :811


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro