Ministrul Culturii, Hegedüs Csilla, a depus jurământul de învestire

nov. 24th, 2014 | By | Category: Postcard

”Este o mare onoare pentru mine faptul că Uniunea Democrată Maghiară din România m-a propus pentru această funcție importantă” – a declarat noul ministru al Culturii, Hegedüs Csilla, după depunerea jurământului de învestire în noua sa funcție, luni, 24 noiembrie 2014, la Palatul Cotroceni.

Fost secretar de stat în cadrul aceleiași instituții, Hegedüs Csilla a subliniat faptul că provine din societatea civilă și lucrează de 20 de ani în domeniul protejării patrimoniului cultural, totodată a acumulat o experiență importantă și ca secretar general adjunct responsabil pentru cultură în cadrul UDMR.

”Este deosebit de important ca Ministerul Culturii să se îngrijească și în continuare de protecția patrimoniului cultural național, să asigure accesul la cultură pentru toți cetățenii României și să creeze un climat și un cadru adecvat pentru creația artistică.” – a mai spus noul ministru al Culturii, menționând că prioritatea sa principală este obținerea unui buget decent pentru cultură pentru anul 2015, în vederea continuării proiectelor lansate de fostul ministru Kelemen Hunor.

”Principalul meu obiectiv este ca Ministerului Culturii să beneficieze anul viitor de un buget mai mare cu 30% în comparație cu cel din acest an. Totodată, doresc să lansăm cât mai repede în dezbatere publică proiectul cel mai amplu al instituției, cel al Codului patrimoniului cultural național. Iar, într-un orizont de timp mai lung, dar prin măsuri cât mai urgente și concrete îmi propun schimbarea percepției privind cultura în societatea noastră. Consider că domeniul culturii este un factor de dezvoltare, nu un consumator de resurse, care creează locuri de muncă și piață de desfacere pentru produsele locale, contribuind la creșterea calității vieții. Cultura este cea care poate asigura o sursă stabilă de venit pentru economia unei țări.” – a precizat după ceremonia de învestire ministrul Culturii, Hegedüs Csilla.

Număr de vizualizări :832


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro