Evenimentele Delegației Valonia-Bruxelles, la Târgul Gaudeamus

nov. 20th, 2014 | By | Category: Eveniment

Delegația Valonia-Bruxelles vă invită la activitățile pe care le coordonează în cadrul Târgului Gaudeamus (Centrul expozițional ROMEXPO, Pavilion central).

Vineri, 21 noiembrie 2014

11:30, la Standul GADIF (nivel 4.50, stand nr. 201)

Sesiune de autografe acordate de Isabelle Wéry, scriitoare din Valonia-Bruxelles, autoarea romanului « Marilyn Désossée », premiul pentru literatură al Uniunii Europene în 2013.

15:00, la Standul GADIF

Lansarea cărții « Les Roumains » de Mirel Bran, scriitor, jurnalist și corespondent pentru Le Monde, urmată de o sesiune de autografe.

17 :00 – 19 :00, la Salonul de ceai

Moment poetic francofon pe tema « Poezia francofonă », în colaborare cu Centrul Cultural Francofon de la Buzău.

Participă: Petre Răileanu (jurnalist și scriitor), Christophe Dauphin (poet și eseist francez), Maria Boatcă (Centrul de studii de literatură belgiană de limba franceză, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca), poeți, elevi , muzicieni și animatori francofoni. Moderator: Oana Pleșea, Președinta Centrului Cultural Francofon de la Buzău.

Sâmbătă, 22 noiembrie 2014

12 :00 la Standul GADIF

Sesiun, e de autografe acordate de Elisa Brune, scriitoare din Valonia-Bruxelles, autoarea romanelor « Pensées magiques » și « La mort dans l’âme – Tango avec Cioran ».

15:30-17:30, la Sala Cupola

Masa rotundă « Femeile și literatura », pe tema Contribuția autorilor feminini la literatură.

Participă: Elisa Brune și Isabelle Wéry (scriitoare din Valonia-Bruxelles), Gwenaëlle Aubry și Hélène Grémillon (scriitoare din Franța), Edith Negulici și Magda Cârneci (scriitoare din România). Moderator: Valentine Gigaudaut, Administrator al librăriei Kyralina.

Număr de vizualizări :776


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro