Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului și scriitorul Costion Nicolescu, la Serile Doxologia

oct. 7th, 2014 | By | Category: Postcard

Miercuri, 15 octombrie 2014, ora 18, în Aula Mihai Eminescu a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași va avea loc conferința  „Mărturisirea”, moderată de Pr. Constantin Sturzu, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Iașilor. Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului și scriitorul Costion Nicolescu vor vorbi despre Mărturisire, despre mărturisirea în fața oamenilor și cea în fața lui Dumnezeu, pornind de la prezentarea a două cărți publicate de Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei: “Imnele Sfinților Martiri Brâncoveanu” de Ioan Alexandru și “Mai aproape de Hristos. Spovedania și iertarea” semnată de Mitropolit Antonie de Suroj. Evenimentul face parte din seria de manifestări culturale Serile DOXOLOGIA şi este organizat de Centrul Cultural Misionar DOXOLOGIA al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

În „Imnele Sfinților Martiri Brâncoveanu”, sunt adunate peste 30 de imne dedicate Sfinților Martiri Brâncoveni, precum și câteva eseuri ale lui Ioan Alexandru ce au în centru imaginea Brâncovenilor; eseuri publicate în anii 1978 și 1985 în colecțiile Iubirea de Patrie.

Cea de-a doua carte, „Mai aproape de Hristos. Spovedania și iertarea” a Mitropolitului Antonie de Suroj, cuprinde treisprezece capitole şi abordează diverse teme legate de spovedanie cum ar fi: spovedania şi vindecarea întregului trup, spovedania ca întâlnire cu Dumnezeu, ca pocăinţă. Se aminteşte despre discreţia în spovedanie, despre rânduiala şi frecvenţa Împărtăşirii, despre prietenia cu Hristos. Sunt aprofundate şi subiecte ca iertarea, starea de păcătoşenie, lipsa de loialitate. Nu este uitat nici rolul preotului ca martor, ca însoţitor duhovnicesc.

Număr de vizualizări :1117


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro