„Tattoo” de Igor Bauersima şi Réjane Desvignes, regia Radu Afrim, la Secţia Germană a Teatrului Naţional Radu Stanca

oct. 15th, 2014 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 25 octombrie 2014, ora 19.00, la Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu – Secţia Germană, va avea loc premiera spectacolului „Tattoo” de Igor Bauersima şi Réjane Desvignes, regia Radu Afrim. Scenografia: Dragoş Buhagiar; video: Andrei Cozlac; asistenţă scenografie: Irina Chirilă; distribuţie: Ali Deac, Daniel Plier, Emöke Boldizsár, Cristina Juks, Daniel Bucher-  spectacol cu traducere în limba română. Miercuri, 22 octombrie 2014, ora 10.00 (sala Turandot, Hotel Ibis) va avea loc o conferinţă de presă la care vor participa regizorul Radu Afrim, scenograful Dragoş Buhagiar şi Anna Neamţu, şef  Secţia Germană TNRS.

Regizorul Radu Afrim, laureat a mai multor premii UNITER, director artistic al Galei Hop 2014, creator a peste 50 de spectacole de teatru, montează pentru prima oară în cariera sa un spectacol la Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu – Secţia Germană. Spectacolul după textul celor doi autori elveţieni marchează o premieră absolută în România, până în prezent fiind montat doar în ţările germanice. Scenografia spectacolului este semnată de Dragoş Buhagiar, binecunoscut publicului sibian din numeroasele colaborări cu TNRS, care a reuşit şi de această dată să propună o formulă vizuală inedită în colaborare cu artistul video Andrei Cozlac. O voce singulară în teatrul românesc al ultimilor ani, Radu Afrim este unul dintre cei mai importanţi regizori români de teatru. Temele şi laitmotivele constante ale creaţiei sale sunt violența instituțională, identitatea sexuală, erotismul, izolarea socială, singurătatea, imposibilitatea iubirii, limitele fericirii, adeseori tratate în registrul umorului și al (auto)ironiei.

,,Tattoo” este un joc priceput între adevăr și ficțiune, dar şi o piesă ce pune sub semnul întrebării idealurile și valorile fiecăruia dintre noi. Un om moare şi îşi lasă moștenire corpul prietenilor săi. Ce vor face aceștia cu el? Dar dacă corpul său este un monument artistic valoros? Cât valorează prietenia? Ce rămâne din idealurile incoruptibile şi opiniile artistice înalte când în joc este o sumă frumuşică de bani? Toate aceste întrebări care au legătură şi cu condiția ideală în artă și în lumea artistică sunt transpuse în cotidian și analizate într-o situație aparent normală. Textul celor doi autori elvețieni, Igor Bauersima și Réjane Desvignes, oferă multiple perspective poetice, ce răsar din realitate, lucru ce se potrivește perfect cu abordarea regizorului Radu Afrim care aduce un surplus de umor şi extravaganţă piesei. ,,Tattoo”, un spectacol cu un tempo acid, ce va conduce spectatorii printr-un carusel emoțional, şi în care răsturnările de situaţie vor dezvălui o lume cu o multitudine de poveşti, o lume în care totul este posibil.

Număr de vizualizări :1069


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro