Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul, anul acesta în Bucureşti

aug. 5th, 2014 | By | Category: Eveniment

În perioada 12-17 august 2014, în București se desfășoară cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, păstrând atmosfera din Deltă şi ideea de a te îndepărta de betoanele urbane pentru a vedea filme bune într-o atmosferă specială. Festivalul, care va avea loc la Arena Verde Stop şi Cinema Studio, îşi păstrează  structura, incluzând în program panorama internaţională (filme premiate la alte festivaluri importante din 2014, retrospective), secţiunea OFF românesc dar şi programul competiţional- cu secţiunile de lungmetraj, scurtmetraj ficţiune şi scurtmetraj animaţie.


Competiţia de lungmetraj va prezenta şi anul acesta titlurile propuse de selectorul oficial al Festivalului, Ludmila Cvikova – Head of International Programming în cadrul Institutului de Film din Doha. Trofeul Festivalului, precum şi celelalte premii, vor fi acordate în continuare în baza voturilor exprimate de către publicul prezent.

Inclus în Competiţia Oficială Cannes 2014 şi distins cu Grand Prix de Juriul prezidat de Jane Campion, filmul ”Le meraviglie/ The wonders/ Minuni ” va fi proiectat în avanpremieră în deschiderea celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, la Bucureşti, pe 12 august.

”Le meraviglie”
este povestea unei familii multietnice de apicultori din zilele noastre, care încearcă să supravieţuiască în condiţii de criză. Din distribuție fac parte Alexandra Lungu și Monica Bellucci.

Institutul Cultural Român acordă, și anul acesta, Premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj ficțiune.

Mai multe detalii aici: www.festival-anonimul.ro

Număr de vizualizări :880


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro