Ediţia a IV-a a International Mystery & Thriller Festival

aug. 14th, 2014 | By | Category: Eveniment

Între 18-23 august 2014, la București și Râșnov, are loc  ediția a IV-a a International Mystery & Thriller Festival. În acest an festivalul Mystery & Thriller / Books, movies & more / va găzdui pe lângă deja tradiționale manifestări: dezbaterile Traducerile încotro – spre ce punct cardinal va arăta busola după ce a arătat nordul și Povești la modă în Crime fiction – bioterorism sau cyberterorism, lansări de carte  și librărie de gen, proiecții de filme artistice premiate, documentare true-crime, prima Conferință Internațională anuală a ICWA în România. Organizatori: Asociația Mioritics, Primăria Râșnov, Asociația Rosenau. Partener principal Institutul Cultural Român. Coordonatorul festivalului este scriitorul şi editorul Bogdan Hrib. AIEP / ICWA – International Crime Writers Association are o activitate de promovare a autorilor de Crime fiction, de peste 35 de ani. Vor sosi în România scriitori din Marea Britanie, Germania, Elveția, Olanda, Japonia, Bulgaria și SUA. Jim Madison Davies, șeful catedrei de scriere creativă la University of Oklahoma și învitat special, fost președinte al ICWA, se află pentru a doua oară la festival. Vor participa și majoritatea autorilor români: Lucia Verona, Tony Mott, Monica Ramirez, Anamaria Ionescu, Adina Speteanu, Dan Doboș, Răzvan Dolea, Eugen Lenghel, Liviu Surugiu, Bogdan Hrib și alții. Componenta internațională va fi alcătuită din trei conferințe ale membrilor – două deschise publicului, având ca subiect tendințe în traducerea lucrărilor Crime fiction și noi teme în era digitală. Cea de a treia reprezintă adunarea generală a asociației și rapoartele de activitate ale filialelor naționale.

Simultan la Râșnov vor avea loc proiecțiile de filme, lansările de carte și orele de creative writing cu participanții la festival.

Accesul la toate manifestările este gratuit pentru toți vizitatorii.

Număr de vizualizări :1038


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro