Dan Lucinescu lansează volumul ”Impresii despre Israel”

aug. 4th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 7 august 2014, de la ora 18.00, scriitorul şi fostul deţinut politic Dan Lucinescu lansează cartea „Impresii din Israel” la Muzeul Ţăranului Român (Şoseaua Kiseleff nr. 3) în cadrul Librăriei Cărtureşti. La lansare va fi prezent şi teologul Cristian Filip (Preşedintele Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca). Volumul a fost scris în urma unei călătorii de o lună a autorului în Israel, Dan Lucinescu oferind detalii despre atmosfera din Israel, de la verdeaţa kibuzurilor, la căldura sufocantă a deşertul Negev, de la apele molcome ale Mării Moarte, la agitaţia oraşele Tel Aviv şi Ierusalim.

Dumitru Dan Lucinescu s-a născut la 21 mai 1927 în Botoşani. A fost arestat la 24 aprilie 1948 şi condamnat la 15 ani muncă silnică pentru activitate anticomunistă. A fost închis la Târgu Neamţ, Iaşi, Suceava, Jilava, Piteşti, Gherla, Văcăreşti şi Aiud, fiind coleg de celulă cu părintele Iustin Pârvu. A trecut prin „reeducarea” de la Piteşti, în cadrul căreia a fost torturat timp de aproape 6 luni. Parte din această experienţă este împărtăşită în documentarul „Lupta si jertfa lui Dan Lucinescu” şi în documentarul „Demascarea”.

Membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Uniunii Scriitorilor din Suedia, este autorul a numeroase cărţi pe teme istorice, filosofice şi autobiografice, dintre care amintim Ciclul Vitralii , „Depăşirea condiţiei umane”, „Destine”, „Aspiraţii”, „Stefan cel Mare şi Sfânt”, „Jertfa” şi „Părintele Arsenie Boca – un Sfânt al zilelor noastre”.

Organizatorul evenimentului, Fundaţia Creştină Părintele Arsenie Boca, s-a născut din dorinţa de a întreţine vie speranţa unei altfel de vieţi pentru noua generaţie. Printre obiectivele propuse se numără promovarea valorilor româneşti şi a spiritualităţii creştine, cunoaşterea şi promovarea elitelor naţionale, contribuţia efectivă la formarea culturală şi spirituală a noilor generaţii.

Număr de vizualizări :1371


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro