”Peisajul unui vis”, expoziție Laura Lucia Mihalca

aug. 4th, 2014 | By | Category: Proiecte

Joi, 7 august 2014, de la ora 18.00, la Centrul socio-cultural Jean Louis Calderon din București (Str. J. L. Calderon nr. 35), va avea loc vernisajul expoziției ”Peisajul unui vis”, semnată de artista Laura Lucia Mihalca. Vernisajul va fi deschis de către Ligia Niculae, istoric și cercetător independent, redactor  al revistei Art Out, organizatorul evenimentului. Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, în perioada 7 – 14 august 2014.

“ Cred că pictura este o poezie a formelor aflate într-un dialog al culorilor. Îmi concentrez căutările la limita dintre real şi imaginar. Lucrările mele spun multe despre modul prin care văd şi înţeleg spaţiul, cadrele, peisajul. Nu găsesc motive pentru redarea naturii exact aşa cum este ea în lumea fizică, dar găsesc infinit mai multe pentru a crea legături sensibile între vis şi realitate. Şi asta şi pentru că visul este o altă realitate posibilă, la a cărei geografie putem contribui.

Între figurativ şi abstract, între vizibil şi abia perceptibil sau oniric se creează un acord pe care îmi propun să îl studiez în cadrul lucrărilor mele. Situez peisajele între lumea văzută şi lumea visată – de mine, de noi – pentru că pictura mea începe în vis. Îmi doresc ca peisajul visul să continue şi fiecare să aibă o amintire pe care să o poată păstra sau dărui” , a spus Laura Lucia Mihalca.

Număr de vizualizări :965


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro