Concursul național de design de carte, ediția a III-a

aug. 28th, 2014 | By | Category: Eveniment

La cererea unor edituri și pentru a prezenta publicului cât mai multe cărți frumoase, organizatorii Concursului național de design de carte, ediția a III-a, oferă un răgaz suplimentar (de o săptămână) editurilor, graficienilor sau designerilor de carte din România și Republica Moldova. Astfel, perioada de înscriere pentru concurs s-a prelungit până pe data de 5 septembrie 2014. Până în prezent au fost primite un număr de 82 cărți care vor fi analizate din punctul de vedere al gradului de originalitate și inovație în conceptul editorial și al abordării designului de carte. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Jurizarea va avea loc în perioada 10-24 septembrie, iar juriul va selecta minimum 25 de cărţi frumoase care vor fi prezentate publicului într-o expoziţie itinerantă la Bucuresti, Frankfurt, Paris, Cluj-Napoca, Iaşi şi alte locuri. Toate cărţile selectate de juriu vor reprezenta România în competiţia internaţională de design de carte „Best Book Design from All Over the World”, Leipzig 2015.

Juriul din acest an va acorda următoarele distincții: Premiul I, Premiul II şi Premiul III, precum și premii speciale – Premiul pentru ilustraţie, Premiul pentru carte pentru copii, Premiul pentru album, Premiul pentru tânăr designer, Premiul pentru carte de artist (categorie specială cu lucrări jurizate separat).

Fondul de premiere este de 5.000 de lei. Premiul pentru tânăr designer oferit de Institutul Cultural Roman constă în susținerea unei deplasări la Târgul Internaţional de Carte Salon du Livre, Paris 2015. Tânărul artist va fi unul dintre invitații Pavilionului României, în cadrul căruia va susține o prezentare a realizărilor sale în domeniul designului de carte.

Preşedintele juriului este Corinne Trovarelli, șef de producție în cadrul departamentului Cărți ilustrate al Editurii Flammarion, invitată în proiectul „Cele mai frumoase cărţi” prin sprijinul Institutului Francez din Bucureşti.

Studiind la Ecole Estienne din Paris, Corinne Trovarelli lucrează în cadrul departamentului Cărți ilustrate al Editurii Flammarion din 2003, unde conduce o echipă de șapte specialiști. Diferitele domenii în care activează sunt: albume de artă, cărți practice și cărți pentru copii. În trecut a fost responsabil de producție pentru lanțul de magazine Le Printemps și jurnalist freelancer. A fost premiată în cadrul ”La Nuit du livre” în 2011 pentru albumul “Chefs d’oeuvre du Musée d’Orsay” și în 2012 pentru cartea-obiect “Paris Haute Couture”. Ceilalţi membri ai juriului sunt: Arina Stoenescu, Timotei Nădășan, Daniela Chiorean, Alexe Popescu, Anca Mihuleț și Mihaela Paraschivu.

Regulamentul care descrie condițiile de participare și formularul de înscriere pentru Concursul național de design de carte, ediția a III-a pot fi accesate la http://celemaifrumoasecarti.ro

Organizator: Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură

Proiect cultural finanțat de: Administraţia Fondului Cultural Naţional

Parteneri: Institutul Francez din București, UNARTE, Asociația Editorilor din România, Uniunea Editorilor din România, Institutul Cultural Român, Galeria Posibilă, Clubul Ilustratorilor, Asociația Idioma, Cărtureşti, Global Mindscape, Arta Grafică, Agressione, Sappi, Asociația Da’ De Ce,

Radio France Internationale România, Radio România Cultural, Observator cultural, Liternet, Dilema Veche, 24 FUN, Modernism, Hyperliteratura, Igloo, Agenţia de carte, Bookaholic, Librăria Kyralina, B24kids, Calendarul Magic, Copilul.ro, SuntPărinte.ro

Număr de vizualizări :1162


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro