Grupul SONG, din nou pe scenă, după două decenii

iul. 1st, 2014 | By | Category: Eveniment

Luni, 30 iunie 2014, de la ora 19.30, în Aula Magna a Facultății de Drept a Universității București, va avea loc primul concert al grupului muzical SONG, după mai bine de 20 de ani de la ultima apariție în public. Acest spectacol face parte din seria de evenimente organizate pentru a sărbătorii 150 de ani de la fondarea Universității din București. „Mi-am dorit de multă vreme să lucrez cu SONG-ul, căci are o tonalitate aparte și o veselie pur și simplu contagioasă”, a declarat Daniel Jinga, diirijorul grupului. „Am convingerea că împreună vom reuși o serie de proiecte care să entuziasmeze iubitorii de muzică de calitate”.

De la înființare sa, în cadrul Facultății de Limbi Germanice, și până în 1993, când Ioan Luchian Mihalea, dirijorul SONG-ului, a încetat din viață, grupul a făcut mereu săli pline în țară și în străinătate datorită vervei cu care interpreta un repertoriu românesc și internațional de succes.

An de an, pe 15 decembrie, grupul organiza un concert special, după terminarea căruia revenea în Casa de Cultura a studenților și sărbatorea ziua de naștere a dirijorului. Tradiția s-a păstrat chiar și după dispariția lui Ioan Luchian Mihalea, numeroși membri ai grupului, din diferite generații,  venind atât din țară, cât și adesea din străinătate, ca să se întâlnească pe 15 decembrie și să mai cânte o dată cu pasiune ceea ce își mai aminteau din vechiul repertoriu.

Anul 2014 s-a dovedit însă a fi diferit, grupul reunindu-se la inițiativa unora dintre membrii săi și organzând un flashmob la sfârșitul căruia multora le-a devenit clar că legenda SONG poate și trebuie să meargă mai departe.

O emisiune televizată transmisă de TVR pe 1 martie a catalizat grupul, iar intâlnirea fericită cu Daniel Jinga a făcut ca SONG-ul să dobândească în sfârșit un nou dirijor, pe măsura potențialului său.

Număr de vizualizări :946


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro