Concurs de debut pentru 20 de cărţi electronice de proză

iul. 20th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

BOOKiseala.ro anunță lansarea primei ediţii a CONCURSULUI DE DEBUT – ediția 2014 – secțiunea proză. Perioada de desfășurare a concursului este 20 iulie – 5 septembrie 2014. Un juriu coordonat de scriitorul şi jurnalistul Marius Ghilezan va decide până în data de 20 septembrie 2014 care sunt câştigătorii. Se acceptă numai manuscrise de proză, de la autori care nu au mai publicat nicio carte cu ISBN până la data de 20 iulie 2014. Înscrierile se vor face exclusiv în format electronic, la adresa de email carteaprinposta@bookiseala.ro. se caută 20 de prozatori pentru pentru a li se publica opera pe prima platformă din România dedicată exclusiv cărţilor electronice. Un proiect susţinut de AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional) şi sponsori privaţi.

Vara asta se poartă  British. Dacă îţi plac stilurile de scriere ale celebrilor scriitori Mark Twain, William Golding, J.K. Rowling, Rose Tramain,  Ian McEwan ai o şansă în plus.

Suntem interesaţi de poveşti, nu de scrieri textualiste.

Dorim să promovăm altfel de romane şi proză scurtă decât cele apărute până acum în România.

Dacă ai personaje puternice, bine conturate, stări de conflict impredictibile, descrieri puţine, spirit de aventură, dacă intri abrupt în poveste, stârneşti cititorul din primele 20 de rânduri şi/sau poţi ţine frâiele acţiunii ai toate şansele de-a fi selectat în marea listă de 20 de câştigători. Un pic de fantasy e recomandabil. O notă în plus vor primi cei care mânuiesc bine realismul magic, adus în literatura română de Mircea Eliade.

Încercăm să susţinem autorii de trilogii, publicăm prima dintr-o serie de trei.

Nu vor fi publicate manuscrisele cu poveşti banale, scrieri textualiste şi personaje prea seci sau prea multe.

În occident, scriitorii profesionişti aplică textelor lor chei de verificare, adică niciun personaj să nu se piardă pe drum.

Înscrierile vor respecta următoarele condiții:

– număr de semne fără spații: între 50.000 şi 250.000, nu mai mult sau mai puţin.

– formatul acceptat: Word doc.

– formatarea textului: font times new roman, caractere de 12 pct, spațiere la un rând.

– fiecare aplicant va prezenta în documentul ataşat o descriere narativă a cărții de maxim 1000 de semne cu spații.

– este recomandată trimiterea unui CV literar, a unui link către pagina de Facebook a autorului și a unei scrisori de intenție prin care se motivează înscrierea.

– înscrierile nu pot fi trimise anonim, iar titlul cărții trebuie specificat în subiectul email-lui.

– vor intra în concurs doar manuscrisele de proză, având prioritate în jurizare proza scurtă şi romanele;.

– se acceptă doar manuscrise redactate în limba română.

– nu se admit eseuri, biografii.

– vor fi luate în considerare numai manuscrisele primite până la data de 5 septembrie 2014, ora 24.

Motivația juriului nu va fi justificată pentru manuscrisele respinse.

Important! Autorii care deţin conturi de facebook, twitter, linkedin, google+, pagină de web vor fi punctaţi suplimentar.

NOTE: Autorii declaraţi câştigători vor semna un contract de drepturi de autor cu Web Interactive Design SRL pe o perioadă de 2 ani. Aceştia vor beneficia de de un comision de 15% brut din preţul de vânzare al cărţii.

Preţul cărţilor vor fi între 18 şi 24 de Lei.

La 100 de cărţi vândute, autorului îi revin în medie 300 de lei brut ( impozitele depind de calitatea de angajat sau de freelancer – la un angajat se plăteşte doar 16%, la categoria cealaltă 26,5%)

La 1000 de cărţi vândute, 3000 de lei brut

La 2000 de cărţi vândute, 6000 de lei brut

În caz de bestseller, la 10.000 de cărţi vândute, 30.000 de lei brut.

Toate cele 20 de titluri vor fi promovate pe mediile online

Autorul care va vinde cele mai multe EBOOK-uri, în timp de un an, va primi premiul special al juriului: un echipament profesional.

grila

Proiectul este susţinut de AFCN şi de sponsori privaţi.afcn logo

Număr de vizualizări :1237


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro