Scriitorul Cezar Paul-Bădescu, în turneu literar în Italia

iun. 26th, 2014 | By | Category: Eveniment

În perioada 27 iunie-8 iulie 2014, scriitorul Cezar Paul-Bădescu va susţine un turneu literar în Italia, cu prilejul publicării recente a romanului ”Tinereţile lui Daniel Abagiu / Le giovinezze di Daniel Abagiu”, în traducerea Irinei Turcanu, la Ciesse Edizioni. Volumul, cu o prefață semnată de Mircea Cărtărescu, s-a numărat printre primele şapte titluri cu care a debutat în 2004 colecţia „Ego Proză” a Editurii Polirom, dedicată literaturii române actuale. Roman apreciat de public şi de critică, a fost reeditat în 2012 în colecţia „Top 10+” a aceleiaşi edituri. Romanul, care este disponibil și în format digital, a mai fost publicat în Bulgaria, la Paradox Publishing, traducere de Vanina Bojikova. Mai există şi o traducere spaniolă a romanului, ”La dorada juventud”, de Daniel Pajero, realizată de Alberto Madrona, nepublicată încă. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul de evenimente din cadrul turneului literar.


Lansări ale romanuluiLe giovinezze di Daniel Abagiu”
• Vineri, 27 iunie, la ora 18.00, la Consulatul General din Milano
• Sîmbătă, 28 iunie, la ora 18.00, la Galleria d’arte Biffi din Piacenza
• Duminică, 29 iunie, la ora 18.00, la CaffèBar Blue Moon din Bergamo (Treviolo)
• Luni, 30 iunie, la ora 19.00, la Associazione Fratia din Torino
• Marţi, 1 iulie, la ora 17.00, la Biblioteca Comunale MoviMente din Chivasso

Prezenţă în cadrul Festivalului de literatură „Isola delle Storie” din Sardinia
• Vineri, 4 iulie, în cadrul Festivalul de literatură „Isola delle Storie” din oraşul Gavoi, Cezar Paul-Bădescu şi traducătoarea Irina Ţurcanu vor susţine o prezentare publică în Piazza Mesu Bidda. Eveniment moderat de scriitorul italian Vincenzo Latronico.

Întâlniri cu publiculorganizate de Asociaţia Culturală „Lìberos”
• Luni, 7 iulie, la Librăria Godot din Isili, întîlnire cu cititorii italieni. Eveniment moderat de editoarea Francesca Casula.
• Marţi, 8 iulie, la Muzeul Teritorial din Lunamatrona, întâlnire cu cititorii italieni. Moderator va fi scriitorul şi jurnalistul Gianni Zanata. Evenimentul este organizat în colaborare cu Consorzio Turistico Sa Corona Arrùbia.
(Deplasarea în Sardinia este susţinută de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.)
Cezar Paul-Bădescu (n. 7 august 1968) a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti în 1994. Între 1996 şi 2007 a fost redactor al revistei Dilema, unde ulterior a rămas colaborator extern, continuând să scrie săptămânal în rubrica de analiză a fenomenului televizual, pe care o ţine din anul 2000. Din 2007 este şeful Departamentului Cultură al ziarului Adevărul.

A debutat, cu proză scurtă, în volumul colectiv ”Tablou de familie”, Editura Leka-Brîncuş, 1995 (Premiul pentru debut al revisteiTomis şi nominalizare pentru premiile ASPRO) şi a coordonat antologia ”Cazul Eminescu”, Editura Paralela 45, 1999. De acelaşi autor, la Editura Polirom a mai apărut romanul ”Luminiţa, mon amour”, în 2006.
În anul 2000, Preşedinţia României i-a conferit medalia „Mihai Eminescu” pentru merite culturale.

Număr de vizualizări :1292


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro