Street art și spectacol – lectură cu Radu Beligan, în a treia zi de festCO

mai 26th, 2014 | By | Category: Proiecte

Luni, 26 mai 2014, în a treia zi a festCO (Festivalul Comediei Româneşti), începând cu ora 18.00, IRLO (street artist) va susține un performance vizual în fața Teatrului de Comedie din Bucureşti. Artistul va desena pe un banner de mari dimensiuni elemente inspirate din tematica festCO 2014. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Festivalului Comediei Românești – festCO. La 18.30 va avea loc pe scena Radu Beligan a Teatrului de Comedie spectacolul lectură al textelor câștigătoare la Concursul de Comedie Românească ediția a IX-a. Textele celor patru câștigători vor fi citite de Radu Beligan, George Mihăiță, Vladimir Găitan, Virginia Mirea, Florin Dobrovici, Mihaela Teleoacă, Marius Drogeanu și dramaturgul Mona Radu. Participarea maestrului Radu Beligan reprezintă un gest de sprijinire a dramaturgiei contemporane. De altfel, Radu Beligan și-a manifestat dintotdeauna preocuparea față de dramaturgia contemporană românească, fiind, în 1942, primul interpret al personajului Miroiu din “Steaua fără nume” de Mihail Sebastian. În calitate de director al Teatrului de Comedie a deschis, în 1961, prima stagiune cu spectacolul “Celebrul 702” de Alexandru Mirodan.

Cei patru câștigători ai Concursului de Comedie Românească, vor fi anunţaţi presei şi publicului prezent în sală,  duminică, 1 iunie 2014, în cadrul Galei Comediei Românești.

IRLO – street artist ce face parte din gruparea artistică Biserika. Personajele sale ficționale împânzesc zidurile din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Arad, Deva, Sibiu, Brașov, Ploiești, Bistrița, Constanța. În afara granițelor a expus şi la New York şi Berlin.A pictat live pe pereţii de la Street Delivery, pe rampele de la Skate Park Herăstrău, în Parcarea Ciclop – Episodul 3 (2013), Summer Well, Ironiak BBQ, StudentFESST Timișoara, Train Delivery – București 2013, Rahova Delivery – București. A expus in Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal din Sibiu (2008, 2009), în Galeria ICR din New York (2009) și în Vatra Collective – București (2012). În 2013, a fost primul artist care a deschis proiectul GOLDEN FRAME 030202 finanţat de AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional).

Număr de vizualizări :1149


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro