Bianca Fota a devenit prim-balerină a Baletului Naţional Român

mai 26th, 2014 | By | Category: Postcard

Bianca Fota a primit titlul de prim-balerină a Baletului Naţional Român, duminică, 25 mai 2014, cu prilejul unei noi reprezentaţii a spectacolului ”Lacul lebedelor”, în coregrafia lui Gheorghe Iancu. Distincţia i-a fost înmânată de către Directorul Artistic al Baletului Naţional Român, Johan Kobborg. „Măiestria prim-balerinei Bianca Fota, calităţile ei unice şi dăruirea totală reprezintă o sursă de inspiraţie atât pentru colegii de acum, cât şi pentru viitoarele generaţii de balerine.” (Johan Kobborg)

Bianca Fota este o artistă cu un vast repertoriu, din care amintim rolurile principale din ”Spărgătorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski, ”Don Quijote”, de Ludwig Minkus, ”Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski, ”Giselle” şi ”Corsarul”, de Adolphe Ch. Adam. În luna iunie, prim-balerina va debuta în rolul principal Maşa din ”Femei”, în coregrafia lui Gheorghe Iancu (7 iunie 2014) şi în rolul titular din ”La Sylphide”, în coregrafia lui Johan Kobborg (22 iunie 2014).

Număr de vizualizări :4518


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro