Prima ediție HipTrip Travel Film Festival, în București

mai 25th, 2014 | By | Category: Postcard

În perioada 23-25 mai 2014, la Bucureşti a avut loc prima ediţie a HipTrip Travel Film Festival, primul festival dedicat călătoriilor. Evenimentul s-a desfăşurat la Cinema Eforie şi Cinema Union și a găzduit proiecţii de film legate de călătorii şi workshopuri cu profesionişti din domeniu. HipTrip Travel Film Festival a debutat cu un documentar în premieră, ”Istanbul Unveiled”, premiat internațional și prezentat oficial la celebrul Smithsonian Institute. Prima ediție a HipTrip Travel Film festival a fost deschisă de Ovidiu Ioan Dumitru, președintele Fundației OVI, organizator al evenimentului, și Mihai Fulger, critic de film. Printre invitații speciali ai galei de deschidere a festivalului s-au numărat Șerif Yenen, regizorul documentarului Istanbul Unveiled și Răzvan Pascu, fondatorul Travel Communication Romania și blogger de succes.

În paralel, la sala Union, a avut loc o proiecție specială a documentarului Buena Vista Social Club, care a deschis drumul în cariera internațională pentru numeroși muzicieni cubanezi, urmată de o proiecție pentru publicul larg a Istanbul Unveiled.

Ziua de sâmbătă, 24 mai 2014, a început la orele 12:00, la cinema Eforie, cu animația pentru copii Zarafa, urmată de o călătorie muzicală alături de Jamie Catto (co-fondatorul trupei Faithless) și Duncan Bridgeman, în documentarul ”One Giant Leap: What About Me?” În aceeași zi a avut premiera documentarul românesc ”PET Rafters”, povestea aventurierilor care au pornit pe Dunăre cu o plută făcută din PET-uri. La proiecție au participat membri ai echipajului și invitații lor, pentru o sesiune Q&A. De asemenea a rulat documentarul user generated ”Life In A Day”, urmat de un maraton al celor trei episoade din seria ”Wild Carpathia”.

La sala Union, sâmbătă au fost proiectate documentarele ”Britain In A Day”, urmat de ”A Map For Saturday”, povestea călătorilor singuratici pentru care fiecare zi pare sâmbătă, și a avut loc workshopul ”Exploratorii”, fiind invitați LeonMcCaron, membru al Royal Geographical Society din Londra, și Uca Marinescu, prima sexagenară care a atins cei doi Poli pe schiuri, într-un singur an. Workshopul a fost urmat de premiera celui mai recent documentar al lui Leon McCarron, ”Into The Empty Quarter”, povestea traversării marelui deșert al Arabiei, cu un cărucior de 300 de kilograme. Seara s-a încheiat cu ”7 Days In Havana”, de la orele 20.00, un film care adună șapte scurtmetraje, semnate de șapte regizori din toate colțurile lumii, cu șapte viziuni diferite despre Havana zilelor noastre.

Duminică, 25 mai 2014, la sala Eforie au rulat filmele ”The Motorcycle Diaries” povestea aventurii lui Ernesto Guevarra, înainte să devină Che Guevarra, eroul unei epoci, și ”The Darjeling Limited”, o călătorie cu peripeții în India, alături de Owen Wilson și Adien Broady. La sala Union a avut loc proiecția filmului ”Into the Wild”, urmată de ”In Bruges”, cu Colin Farrell și Ralph Fiennes.

La Cinema Eforie a fost organizată o seară spaniolă, care a cuprins două super producții, ”Obaba” și ”Primos”. Prima este o dramă cu 10 nominalizări la premiile Goya, iar cea de-a doua o comedie colorată și actuală, cu alte două nominalizări din partea Academiei spaniole de film.

La cinema Union, Alina Păun și Costin Miu au susținut workshop-ul Călătorii, care a fost urmat de proiecția documentarului ”Janapar”, o poveste interesantă despre călătoritul în jurul lumii pe bicicletă, iubire și alegeri inevitabile. În aceeași seară a rulat și comedia romantică a lui Woody Allen, ”To Rome With Love”.

HipTrip Travel Film Festival este un proiect al Fundației OVI. Cu o activitate de peste trei ani în proiecte culturale, educaționale și sportive, Fundația OVI dorește prin organizarea primului festival de film de călătorii din România să promoveze și să susțină industria filmului de travel și potențialul turistic românesc.

Sponsor principal: Vivolis

Parteneri: Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, Ambasada Irlandei în România, Institutul Cervantes, Institutul Francez, Travel Communication Romania, Media Advertising, Arhiva Naţională de Filme, Autoritatea Naţională pentru Turism, The European Nature Trust, Instituțiile de învățământ Lumina, Hello Menthol

Blogguri oficiale ale evenimentului: imperatortravel.ro, viajoa.ro, turistu.ro, lumeamare.ro, travelgirls.ro

Număr de vizualizări :1008


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro