”Vă scriu din Atena, în anii crizei”, de Monica Săvulescu Voudouri

mart. 12th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

”Vă scriu din Atena, în anii crizei” este cea mai recentă carte semnată de Monica Săvulescu Voudouri și apărută, la finele lui 2013, la editura bucureșteană Tracus Arte. ” „Scrisorile” adunate în acest volum au fost publicate aproape toate, număr de număr, în revista „Contemporanul”, pe parcursul ultimilor ani. Mi s-a părut un gest de loialitate faţă de poporul grec, care m-a primit într-o ţară numai lumină de pe Mediterană, să spun lumii prin ce trece el în aceşti ani. Democraţia, care s-a născut pe aceste meleaguri, este ameninţată tot aici să piară. Războiul economic pe care-l trăieşte acum o ţară considerată de unii „veriga cea mai slabă” a Europei, este la fel de dur ca orice război”, spune autoarea în argument.


Monica Săvulescu Voudouri s-a născut în 1942, în Romania, şi trăieşte din 1985 în Olanda şi în Grecia. Urmează Liceul Teoretic din Cluj. Absolventă a Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti. În 1974 îşi susţine doctoratul în filozofie (Universitatea Bucureşti). În ultimii douăzeci de ani a lucrat ca sociolog în centre europene de cercetare specializate în socio-psihologia imigraţiei. Prozatoare, eseistă, poetă, traducătoare (din literatura olandeză), a cărei creaţie a trecut graniţele limbii române, o parte din cărţile ei fiind traduse în olandeză, greacă, franceză etc. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, Olanda, Belgia. Preşedinte al Societăţii Culturale Balcania Contemporană (Atena, 2004).

“Sunt în aceste vremuri martorul a ceea ce simte, trăieşte şi crede vecinul meu şi trecătorul de-alături de mine, locuitor sub Akropole. Şi am datoria să trec în literatură zilele trăite alături de ei. Mi s-a părut oportun să povestesc lumii. Să se afle şi alte detalii, decât cele propagate pe toate canalele tv. şi expuse în toate buletinele de ştiri. Unde este vorba numai de bani. Numai de bursă…” (Monica Săvulescu VOUDOURI)

Număr de vizualizări :1147


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro