”Vier Minuten”, proiecție în cadrul Serii de Film German

ian. 14th, 2014 | By | Category: Postcard

Miercuri, 15 ianuarie 2014, începând cu ora 18.30, în sala Bertolt Brecht, în Iași, în cadrul Serii de Film German va avea loc proiecția filmului ”Vier Minuten” [4 minute], în regia lui Chris Kraus. Un eveniment organizat de Centrul Cultural German Iași. Filmul, din 2006 pană în prezent a adunat nu mai puțin de 22 de premii la diferite categorii, unul dintre acestea fiind câștigat de Monica Bleibtreu, pentru cea mai bună actriță în rol principal.


Redăm, mai jos, comunicatul de presa integral.

“De mai bine de 60 de ani, Traude Krüger oferă lecții de pian la o închisoare pentru femei.Acolo o întâlnește pe Jenny, o tânără de 20 de ani condamnată pentru crimă, care a fost cândva considerată un copil-minune al muzicii. În încercarea ei de a-și ghida eleva spre a obține victoria la un concurs de muzică, între cele două femei se dezvoltă o relație deosebit de dificilă, și tensionată, care rămâne până la sfârșit o formă contradictorie de luptă și de afecțiune.
Filmul redă un duel dintre două generații, fiecare fiind rănite în trecut în moduri diferite, un duel care devine o confruntare între cele două actrițe. Este vorba despre mai mult decât doar un recital de pian virtuos. Sunt redate doar câteva lecții reale, exerciții sau teorie. Mai importante sunt atitudinile – în acest tablou minunat, în care Jenny pictează clapele unui pian pe o masă la care cântă în mod imaginar, cruciale sunt atitudinile interioare și dorința de a le schimba astfel încât să nu înghețe pentru totdeauna.”

Filmul va fi subtitrat în limba engleză.
Intrarea este liberă cu sprijinul Institutului Goethe.
Parteneri media: AgenţiadeCarte.ro

Oana LĂZĂROIU

Număr de vizualizări :985


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro