”Tarkovski și Brumaru”, eveniment la Iași

ian. 23rd, 2014 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 25 ianuarie 2014, de la ora 16.00, va avea loc în Iaşi, la librăria Cărtureşti Palas, un eveniment cultural dedicat memoriei marelui regizor Andrei Tarkovski, organizat de editura Adenium şi revista Timpul, ”Tarkovski și Brumaru”. În cadrul manifestării va fi lansată ediţia a doua a antologiei de poezie ”Inside Zone”, editată de grupul literar sucevean Zidul de Hârtie. La eveniment, alături de poetul Emil Brumaru, sunt invitați Mihai Vacariu, autorul cărții ”Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei” (apărută la Editura Adenium), scriitorul Liviu Antonesei, politologul și editorialistul Daniel Șandru, Sorin Bocancea, filosof și decan al Facultății de Ştiinţe Politice și Administrative a Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi.


Provocarea la dezbatere pe tema poeticii filmelor tarkovskiene va fi completată cu vizionarea unor scene din peliculele semnate de marele regizor.
Cartea lui Mihai Vacariu, ”Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei”, a fost desemnată cea mai bine vândută carte a anului 2013 la Editura Adenium.
Cu același prilej va fi lansată ediția din ianuarie a revistei culturale Timpul, din care va atrage atenția editorialul semnat Liviu Antonesei. Publicația marchează de asemenea, printr-un articol-documentar, activitatea lui Mihai Eminescu la Timpul. Revista va putea fi descărcată gratuit de pe site-ul www.timpul.ro

Volumul ”Inside Zone”, în română şi engleză, cuprinde poeme scrise în timpul unei rezidenţe de creaţie de poeţii Omar Bhatia, Cliff Forshaw (Marea Britanie), Mathura (Estonia), Florin Dan Prodan şi George Serediuc. Volumul este un experiment poetic provocat de Borsecul de după 2000, de asemănarea izbitoare cu peisajul şi simbolistica Zonei din capodopera tarkovskiană, filmul ”Călăuza”.

Număr de vizualizări :913


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro