16 poeţi, la Gala Poeziei Române Contemporane de la Alba Iulia

dec. 11th, 2013 | By | Category: Eveniment

În seara zilei de 10 decembrie 2013, în Celebra Sală a Unirii din cetatea Alba Iuliei, a avut loc un eveniment cultural resimțit ca atare de numărul mare de spectatori prezenți. A fost ediția a treia a Galei Poeziei Române Contemporane, moderată, ca și celelalte, de Nicolae Manolescu, cel care a fost și selecționerul unic al listei, supranumite, de aceea, a lui Manolescu. Iată care a fost Lista lui Manolescu de anul acesta, desfășurată într-o zi de iarnă poate asemănătoare celei a marelui eveniment ce s-a produs în aceeași sală cu 95 de ani și câteva zile în urmă: Rita Chirian, Vasile Dan, Gellu Dorian, Adrian Alui Gheorghe, Vasile Igna, Ion Tudor Iovian, Marko Bela, Ioan Moldovan, Vlad Moldovan, Ion Mureșan, Aurel Pantea, Ion Pop, Aurel Rău, Arcadie Suceveanu, Petre Tănăsoaica, Lucian Vasiliu. Așadar, 16 poeți din cei 18 selecționați pe Lista lui Manolescu, doi neputând face deplasaarea la Alba Iulia.

Muzica a fost mai prezentă de data aceasta decât la primele două ediții, la Ateneul Român din București, poate și pentru că în fața numerosului public au evoluat doi artiști autentici, oboistul Aurel Marc, profesor la Conservatorul din Cluj, și pianista Octavia Răceu-Marc. Au fost prezentate piese din repertoriul baroc al oboiului, de Benedetto Marcello, Alessandro Marcello, Vivaldi. Gala a constituit un succes, publicul menținându-și interesul pentru textele poeților din prima clipă și până la ultima. TVR 2 Cultural a înregistrat evenimentul (producător: Andrei Măgălie) pe care îl va difuza în luna ianuarie 2014.

Număr de vizualizări :702


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro