Zilele Culturii Române în Liban

nov. 19th, 2013 | By | Category: Postcard

În perioada 20 noiembrie – 1 decembrie 2013, se vor desfășura, la Beirut, Sin El Fil, Jounieh şi Tripoli, Zilele Culturii Române în Liban. O manifestare organizată de Ambasada României la Beirut și Institutul Cultural Român, cu sprijinul unor parteneri locali. Programul include proiecţii de filme româneşti – ”Poziția copilului” (2013), regia Călin Peter Netzer și ”Toată lumea din familia noastră” (2012), regia Radu Jude, întâlniri la universitățile libaneze cu invitați din România specialiști în arta cinematografică, reuniunea absolvenților de studii superioare în România, activități speciale pentru copii (scurte prezentări despre România – istorie, cultură, tradiţii, expoziţii cu imagini din țara noastră, filme de animație românești, jocuri şi concursuri).

De asemenea, în orașul Tripoli, la sediul Consultatului Onorific al României, va fi deschisă o bibliotecă românească și vor fi demarate cursuri de limba română pentru copiii românilor din nordul Libanului.
În cadrul Zilelor Culturii Române în Liban, cu ocazia Zilei Naționale a României vor fi organizate la Beirut și Jounieh două concerte de muzică clasică. La Beirut, pianistul Mihai Ungureanu va fi concerta împreună cu Orchestra Filarmonică Națională Libaneză iar în Jounieh, la Universitatea Saint-Esprit de Kaslik, cvartetul românesc Arton format din Ondin Brezeanu (vioară), Silviu G. Gherasimescu (vioară), Lucian Cristea (violă) şi Magdalena Sokola (violoncel), va interpreta piese ale unor compozitori români şi străini (Ciprian Porumbescu, Constantin Dimitrescu, Grigoraș Dinicu, Béla Bartók, Alfred Alessandrescu ș.a.).
Proiectul este realizat în colaborare cu Asociaţia România-Levant, Asociația Absolvenților de Studii Superioare în România, Asociaţia de Prietenie Moldo-Libaneză, Consulatul onorific al României la Tripoli, Liceul Amlieh din Beirut, Metropolis Art Cinema, Delegaţia Uniunii Europene în Liban, precum şi cu instituţii academice de prestigiu: Universitatea Saint-Esprit de Kaslik, Universitatea Saint Joseph şi Academia Libaneză de Arte Frumoase a Universităţii Balamand. Parteneri media: The Daily Star, Al Balad și L’Orient Le Jour.

Detalii suplimentare şi program: http://beirut.mae.ro
http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/zilele-culturii-romane-in-liban-editia-2013.html

Număr de vizualizări :960


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro