Ioana Ciocan, invitată la ART HUB TALKS, ediția a IV-a

nov. 6th, 2013 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 13 noiembrie 2013, ora 19.00, la ART HUB (Bucureşti) va avea loc dezbaterea pe tema ”Arta în spațiul public”. Invitată: Ioana Ciocan.

Ioana Ciocan este artist vizual și coordonator al programelor de artă în spațiul public “Proiect 1990” (Piața Presei Libere-București), „S P A M” (Parcul Carol I-București) și curator al programului ”Sculptură en plein air-ul Aiurart. Proiect 1990” accentuează interesul Ioanei Ciocan pentru arta de propagandă, dar și dorința artistei de a revitaliza un spațiu din București cu o mare încărcătură istorică. Artiștii invitați de Ioana Ciocan să expună în Proiect 1990 au reușit, în peste trei ani de zile, să creeze o nouă identitate a soclului lui Lenin. Tema relaţiei artei cu totalitarismul, cu presiunea politică şi a produsului artistic menit să susţină cauze mincinoase, care tinde să se pună în slujba unor mesaje capacitante politic, într-un context istoric dat, nu poate fi neglijată. Ioana Ciocan militează pentru un muzeu al artei comuniste unde speră să mute statuia lui Petru Groza de Romul Ladea și Lenin de Boris Caragea, pe care deja le-a salvat din abandonul de la Mogoșoaia, printr-un parteneriat încheiat cu Primăria Municipiului București.

Accesul la dezbatere este gratuit dar se face doar pe bază de înscriere via email la arthub107@gmail.com în limita locurilor disponibile.

ART HUB Talks este seria de dezbateri pe teme artistice și sociale ce au loc săptămânal la ART HUB având ca invitați cei mai activi artiști, curatori și manageri culturali ai momentului. Dezbaterile au ca punct de plecare teme precum implicarea politică a artistului, impactul social al artei, provocările specifice activității artistice, accesul la finanțări publice, transparența instituțională etc.

ART HUB este o galerie de artă orientată către sprijinul debutului, experimentului și schimbului cultural funcționând totodată ca spațiu de lucru pentru management cultural.

Proiectul a demarat pe 1 martie 2013 sub egida Asociației pentru Promovarea Artelor Contemporane.

Mai multe informaţii la pagina: http://www.facebook.com/events/621522037870224

Număr de vizualizări :995


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro