Concurs pentru postul de Director de programe al USR

nov. 5th, 2013 | By | Category: Eveniment

Uniunea Scriitorilor din România organizează un concurs pentru postul de Director de programe al U.S.R. Înscrierea la concurs se va face până la data de 5 decembrie 2013, prin depunerea la secretariatul USR din Calea Victoriei 133 (Bucureşti) a unui proiect de realizare a programelor culturale ale USR care să conțină soluții pentru următoarele obiective:

I. Proiecte tradiționale ale USR

 1. Premiile USR pentru volume apărute în anul precedent. (Definirea formatului evenimentului. Stabilirea costurilor. Identificarea surselor de finanțare)
 2. Gala anuală a poeziei române contemporane de la Ateneul Român. Selecționer: Nicolae Manolescu (Definirea formatului evenimentului. Stabilirea costurilor. Identificarea surselor de finanțare)
 3. Turnirul de poezie din străinătate (Concurs de poezie inedită la care participă echipe de poeți din două filiale ale USR și care se desfășoară în locuri de mare tradiție culturală. Identificarea surselor de finanțare)
 4. Festivalul internațional de literatură Zile și nopți de literatură (Definirea formatului evenimentului. Stabilirea costurilor. Identificarea surselor de finanțare)
 5. Colocviul romanului românesc contemporan (Definirea formatului evenimentului. Stabilirea costurilor. Identificarea surselor de finanțare)
 6. Lecturi publice (Definirea formatului evenimentului. Stabilirea costurilor. Identificarea surselor de finanțare)
 7. Ziua scriitorilor români (Reuniune organizată la sfârșitul anului, în care se aniversează și se premiază scriitorii ce au împlinit în cursul anului vârste rotunde – 70, 75, 80, 85, 90 de ani și peste 90 de ani, dar și acei scriitori cu o activitate literară deosebită în anul respectiv. Definirea formatului evenimentului. Stabilirea costurilor. Identificarea surselor de finanțare.
 8. II. Proiecte culturale noi ale USR

 1. Inițierea unor programe specifice care să fie consacrate tinerilor scriitori (Definirea formatului evenimentelor. Stabilirea costurilor. Identificarea surselor de finanțare)
 2. Inițierea unor programe specifice care să pună în valoare personalitățile marcante ale literaturii române contemporane (Definirea formatului evenimentelor. Stabilirea costurilor. Identificarea surselor de finanțare)
 3. Inițierea unui festival național de literatură (Definirea formatului evenimentului. Stabilirea costurilor. Identificarea surselor de finanțare)
 4. Prezentarea Filialelor USR din țară la București, într-un spațiu cultural de mare vizibilitate (Definirea formatului evenimentului. Stabilirea costurilor. Identificarea surselor de finanțare)

III.  Alte proiecte culturale propuse de candidat

Remuneraţia pentru Directorul de programe: 1400 de lei (net) lunar pentru o activitate de 4 ore pe zi.  De asemenea,  pentru fiecare sumă atrasă pentru programele USR, directorul de programe  va primi un procent de 10%.

Candidații trebuie sa aibă studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență. Copia diplomei de licență va fi depusă la dosar împreună cu un Curriculum Vitae.

Se va încheia un contract de prestări servicii pe o perioadă determinată de 1 an, cu posibilitatea prelungirii contractului, prin aprobarea Comitetului Director, după o analiză a activității directorului de programe și după verificarea îndeplinirii responsabilităților asumate.

Număr de vizualizări :744


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro